מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם וחלבון בשתןחן11/06/2014
שלום ד"ר.בן 20.מטופל לאיזון בלחץ דם על ידי טריטייס ונורמיטן.במעקב של נפרולוג.לחץ הדם שלי מאוזן לרוב;כאשר אין איזון הלחץ הסיסטולי מזנק אך הדיאסטולי נשמר בגדר התקין.
לפני מספר שבועות הופיע לי קצף בשתן.בתחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל לאחר כשבוע שראיתי שלא נעלם הלכתי לבצע בדיקות.
התוצאות:
urea 27
gfr גבוה מ-60(לא היה רשום הערך עצמו אבל הייתה הערה שמעל 60 זה המומלץ)
creatinine 0.95
בדיקות שתן יצאו תקינות (pH,אין גלוקוז,קטונים או חלבון);עם זאת בדיקה אחת לא יצאה תקינה:albumin cretine ratio יצא 89.34mg.הבדיקות הללו נעשו לפני חודש ועדיין יש את הקצף.
מדדתי לחץ דם בימים האחרונים שהיה יותר גבוהה מהרגיל (בסביבות 160/80) אך נרשמו גם לחצים של מעט ל140 סיסטולי.
שאלתי היא האם מדובר במצב מסוכן שמעיד על פגיעה כלייתית?קראתי כי חוסמי ace לדוגמא הטריטייס אמור לטפל בבעיה זו אבל אני נוטל תרופה זו למעלה מ 5 שנים במינון של 2.5 mg ביום-מדוע יש עדיין את הקצף?
אני אציין כי המצב הכניס אותי לטיפה לחץ מה שיכול להיות שהעלה את לחץ הדם,מהן המלצותיך?האם יש להבדק בהקדם שוב?ואיך ניתן להוריד את ל"ד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וחלבון בשתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/06/2014בדיקת השתן מראה שיש מעט חלבון מעל הרצוי. זה לא מסביר את הקצף בשתן.
אבל אם לחצי הדם עלו והממצא של האלבומין בשתן הינו ממצא חדש בהחלט היתי מתיעץ עם הנפרולוג שלך.
כמובן שהמקרה לא דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)