לחץ דם וחלבון בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם וחלבון בשתן
    חן
    11/06/2014

שלום ד"ר.בן 20.מטופל לאיזון בלחץ דם על ידי טריטייס ונורמיטן.במעקב של נפרולוג.לחץ הדם שלי מאוזן לרוב;כאשר אין איזון הלחץ הסיסטולי מזנק אך הדיאסטולי נשמר בגדר התקין.
    לפני מספר שבועות הופיע לי קצף בשתן.בתחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל לאחר כשבוע שראיתי שלא נעלם הלכתי לבצע בדיקות.
    התוצאות:
    urea 27
    gfr גבוה מ-60(לא היה רשום הערך עצמו אבל הייתה הערה שמעל 60 זה המומלץ)
    creatinine 0.95
    בדיקות שתן יצאו תקינות (pH,אין גלוקוז,קטונים או חלבון);עם זאת בדיקה אחת לא יצאה תקינה:albumin cretine ratio יצא 89.34mg.הבדיקות הללו נעשו לפני חודש ועדיין יש את הקצף.
    מדדתי לחץ דם בימים האחרונים שהיה יותר גבוהה מהרגיל (בסביבות 160/80) אך נרשמו גם לחצים של מעט ל140 סיסטולי.
    שאלתי היא האם מדובר במצב מסוכן שמעיד על פגיעה כלייתית?קראתי כי חוסמי ace לדוגמא הטריטייס אמור לטפל בבעיה זו אבל אני נוטל תרופה זו למעלה מ 5 שנים במינון של 2.5 mg ביום-מדוע יש עדיין את הקצף?
    אני אציין כי המצב הכניס אותי לטיפה לחץ מה שיכול להיות שהעלה את לחץ הדם,מהן המלצותיך?האם יש להבדק בהקדם שוב?ואיך ניתן להוריד את ל"ד?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם וחלבון בשתן

הוספת תגובה

• לחץ דם וחלבון בשתן - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/06/2014

בדיקת השתן מראה שיש מעט חלבון מעל הרצוי. זה לא מסביר את הקצף בשתן.
    אבל אם לחצי הדם עלו והממצא של האלבומין בשתן הינו ממצא חדש בהחלט היתי מתיעץ עם הנפרולוג שלך.
    כמובן שהמקרה לא דחוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו