מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם תנודתידניאל13/04/2008
אני בן 34
שוקל 75 ק"ג. גובה 1.76
עוסק בפעילות סופרטיבית פעם בשבוע, לעיתים אף פעמיים (בעבר בתדירות גבוה יותר).
לפני כשנתיים התאשפזתי בבי"ח כתוצאה מדופק גבוה במנוחה, 100, ולחץ דם גבוה 160/100
לא נמצא כל ממצא חריג.
לחץ הדם התאזן לאחר מספר שבועות וחזר לרמה של 125/75 130/80
מאידך המשיך להיות תנודתי אחת לכמה זמן ומתייצב וחוזר חלילה.
בחודשים האחרונים אני בודק את לחץ הדם אחת לכמה ימים ואני שם לב שוב לתנודתיות בערכים.
באותה בדיקה אני יכול לקבל את התוצאות הבאות.
בישיבה ללא מנוחה (דהיינו ממצב עמידה) 150/90 ולעיתים רחוקות אף 160/100 (בעיקר בערב)
לאחר 5-10 דקות 130/80 125/80 140/85
בשכיבה אקבל בסביבות 125/75
הדופק הוא באיזור ה- 75-65
הערכים משתנים גם בהתאם לשעה שאני בודק (ערב/בוקר).
בעבר לא הייתי מקבל ערכים גבוהים בכל בדיקה. לדעתי עם הזמן אני מקבל יותר ויותר ערכים גבוהים בבדיקה ראשונית ללא מנוחה. ולמען הסר ספק, ללא מנוחה הכוונה למאמץ הנדרש לגשת לארון לקחת את מכשיר המדידה ולהתיישב. אין מדובר במאמץ פיזי חריג.
הבדיקה תמיד מתבצעת ביד שמאל.
אשתי, להבדיל, הערכים שלה עם אותו מכשיר הם באיזור 115/75
האם יש מקום לדאגה.
אציין שאבא שלי סובל מלחץ דם גבוה הרבה מאוד שנים ומטופל בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר ויקטור פרחויקי15/04/2008לכולנו תנודתיות מסוימת לאורך היום במדידות לחץ הדם.
יתכן ויש מקום לעשות ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות עם מכשיר אוטומטי שמודד את ל.ד. כל 20 דקות ביום ופעם בשעה בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)