מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר פרחויקי(פונה אלייך כנפרולוג)יאיר15/04/2008
שלום
מצורפות תוצאות של בדיקת דם :
---------------------
Sodium 140.0 mmol/L 133-145 (....*....)
Potassium 3.4 mmol/L 3.7-5.5 *(.........)
Glucose 88.7 mg/dL 55-115 (....*....)
Urea 20.8 mg/dL 10-50 (.*.......)
Creatinine 1.2 mg/dL 0.5-1.2 (........*)
האשלגן שלי בכל הבדיקות יוצאת תוצאה זו
האם צריך לעשות משהו ???
אף פעם לא יצאה לי תוצאה פחות מזו !!!
האם יש תוצאה בה כן מתחילים בתוספת ???
קיבלתי תשובה בפורום אחר על הורמון (אלדוסטרון) אם הוא גבוה ורנין נמוך יכול להצביע על יתר לחץ דם ואשלגן נמוך !!!
האם יש משהו בזה ?
הרופאה שלי טוענת שאפילו אם ימצאו משהו בבדיקה לא ניתן לטיפל תרופתי,זה נכון ?
הפרופסור ענה לי, רק רציתי דעתך כנפרולוג כמובן בלי לפגוע ,אמרו לי שזה עיניין שקשור לנפרולוגיה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ד``ר ויקטור פרחויקי21/04/2008האם אתה לוקח תרופה כלשהי?
מה ערכי לחץ הדם שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר22/04/2008שלום
כן אני בטיפול תרופתי :
"מרוניל" "קסנקס" לחרדות , "אוסמו אדלט" (60 מ"ג) ליתר לחץ דם !!!
יש לציין שלקחתי תקופה "קלוריל" (חצי ואחר כך רבע כדור ) וה"אשלגן " עלה ל 4.1 !!!
הלחץ דם עם הטיפול 135/90 בערך !!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאיר שלום
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2008יאיר שלום,
רמות נמוכות של אשלגן יכולות להצביע כמו שאתה כתבת, על לחץ דם גבוה משני להפרשת יתר של אלדוסטרון בבלוטה שמעל הכליה או על הירצות של עורק כליתי. דווקא ממצא של רמת אשלגן תקינה בעת לקיחת קלוריל, נגד 2 המצבים הנ"ל. אם לחצי הדם מאוזנים, לא בטוח שצריך להמשיך בבירור.
אם ערכי לחץ הדם מעל 140/80 אולי כדאי להעמיק ולהמשיך בבירור. הטיפול שונה בכל אחד מהאפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר25/04/2008תודה רבה לך
קיבלתי תשובה מפורום יתר לחץ דם מאתר אחר וקיבלתי המלצה על טיפול (במידה ויתברר אחרי בדיקה -אלדוסטרון- ) אפשרות לשימוש בכדור "אלדוספירון " , מה דעתך ?
כתבת לי בתשובתך שאם שימוש ב"קלוריל" ורמת אשלגן עלתה ולחץ הדם (יחד עם אוסמו אדלט) תקין ,אז לא צריך להמשיך בבירור !!!
הבנתי נכון ?
למה ,כי זה שולל רמת האלדוסטרון גבוהה או היצרות בעורק הכיליה ???
תודה שוב
(אתה עוזר לי מאד כי אני סובל "מאגורופוביה" ולא יוצא לבדיקות מחוץ לבית ,אני מטופל ביחידת הום קר של קופת החולים ,עושים לי בדיקות דם בבית ואינני יוצא לבדיקת רופאים מומחים !!! )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הקפצתי את השאלה
יאיר30/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)