שאלה לגבי מדידת לחץ דם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מדידת לחץ דם.
    שמואל
    17/04/2008

שלום ותודה על העזרה.
    רציתי לשאול לגבי מדידת לחץ דם שאלה,שאני מודד לחץ דם בפעם הריאשונה תמיד יוצא גבוה(יחסית בהרבה) מהפעם השנייה שאני מודד .
    לדוגמא במדידה הריאשונה 142/78,ותכף בפעם השנייה ואפילו השלישית 124/70.

האם יכול להיות כזה הפרש ולמה??

האם לפני המדידה צריך לחכות ולשבת דקה שתיים על הכיסא ולאחר מכן למדוד?
    מאד חשוב לי לדעת כי הייתי מטופל בכדור ללחץ דם גבוה,וזה כבר שלושה ימים שהפסקתי את הטיפול(בהמלצת הרופא),ואני צריך לבצע מעקב.

המון המון תודה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מדידת לחץ דם.

הוספת תגובה

• לשמואל

פרופ` אליעזר קליינמן
    17/04/2008

אכן לפי תאורך היה מוצדק להפסיק טיפול ליתר לחץ דם.
    מדידה ראשונה כרוכה בדר"כ ביותר מתח ופחות רגיעה ועל כן היא נמדדת גבוהה מאלה שלאחריה. לפיכך ראוי לא להתחשב בה אם היא גבוהה מהבאות אחריה. אגב, גם מדידתך הראשונה נחשבת בגדר הנורמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה..

שמואל
    18/04/2008

לאחר שזמנית הפסקתי את הכדורי לחץ דם,וטופלתי לפני באיקקור כיום יש לי כאב ראש שאני מתעורר בבוקר כל יום,כאב ראש מסיבי מאד ובלתי נסבל.
    האם הדבר יכול להיות קשור ללחץ הדם.

המון תודה וחג שמח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמואל

פרופ` אליעזר קליינמן
    21/04/2008

כאבי ראש יכולים להיות קשורים ליתר לחץ דם, בעיקר לאחר הפסקת תרופות דרסטית, אך לא בהכרח. לעיתים הם קשורים בבעיות עמוד שדרה צווארי ושינה שלא בתנוחה טובה. טוב תעשה עם תבקש לעבור בירור יסודי של לחץ דמך בבדיקות שונות כמו - במבחן מאמץ, באמצעות ביו-פידבק, הולטר לחץ דם ועוד. כל זאת ללא תרופות אם לא חדשת את השימוש בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו