ההפרש בין הערכים ססטולי לדיאסטולי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההפרש בין הערכים ססטולי לדיאסטולי
    אן
    22/02/2015

שלום.
    גילינו שלבן זוגי יש לחץ דם די גבוהה ואנחנו כרגע במעקב מתמיד אחרי הלחץ דם.. רציתי לברר משהו, אני פשוט זוכרת שאם ההפרש הוא מעל ל40 בין הממדים אז זה יכול לרמז על איזה בעיה בתפקוד הלב אם אני לא טועה.. יכול להיות שהדבר נכון או שאני מתבלבלת?
    ההפרשים קופצים בין 50-70 כל פעם למשל היום בבוקר מדדנו והיה לו הפרש של 70 נקודות, הלחץ דם הראה 77-147 האם זה נורמלי? ומה אומר ההפרש הזה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ההפרש בין הערכים ססטולי לדיאסטולי - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    23/02/2015

לחץ הדם סיסטולי מעל 140 הינו גבוה.
    היתי מפנה אותו לבדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד השאלה

אן
    26/02/2015

כן, אנחנו מודעים לכך לכן אנחנו במעקב, הרופא אמר שנמדוד במשך שבועים בוקר וערב כל פעם. אך השאלה שלי היא אחרת, אני רוצה לברר בקשר להפרש נקודות בין הערכים..
    נניח מדדנו ויצא 70-130 . דיאסטולי 70, וססטולי 130. ההפרש בניהם זה 60 נקודות, זה נורמלי, בלי קשר לזה שזה נחשב ללחץ דם גבוהה?
    זה לא אמור להיות 90-130 או 70-110 שההפרש יהיה מקסימום 40 ולא 60 ובמקרה של בן זוגי ההפרש לפעמים אפילו 70 נקודות בין הססטולי לדיאסטולי.
    מקווה שהסברתי את עצמי באופן מובן..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד השאלה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    05/03/2015

ההבדל בין סיסטולי לדיאסטולי נקרא לחץ הדופק - pulse pressure. למרות שלחץ הדופק הינו מדד פרוגנוסטי, אין לדבר ויסות ואען כל שלעטה מבחינת הטיפול.
    אגב, אם לחץ הדם הוא תקין אין לו משמעות.
    אם לחצי הדם גבוהים אז יש לא חשיבות בגלל שבסופו של דבר משקף את הקשר של פעילות הלב והתקשות העורקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו