שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהי
    08/04/2015

שלום,
    בת 26, בשנים האחרונות אני סובלת מדפיקות לב מהירות מאוד ומעט קושי לנשום כשאני עושה מאמץ קל ביותר. עשיתי 3 פעמים אקו לב, פעם אחת אקו לב במאמץ וגם הולטר לב 24 שעות. כל הבדיקות יצאו תקינות למעט לחץ דם מעט גבוה באקו לב במאמץ בו הרופא טען שככל הנראה זה נובע מלחץ. בדיקות דם תקינות וכך גם צילום ריאות. באופן קבוע לחץ הדם הדיאסוטלי שלי הוא גבוה (לא פחות מ-90) ולחץ הדם הסיסטולי תקין. אני בריאה,לא לוקחת תרופות או גלולות,לא מעשנת, לא בעודף משקל אך לא עושה ספורט. מה יכולה להיות הבעיה? זה ממש מפריע בחיי היומיום שאני צריכה להאט או לעצור את הקצב כל כמה דקות בגלל דפיקות לב מהירות וקושי לנשום,והרופאים אומרים שהבדיקות תקינות. האם זה יכול להיות מסוכן אם אני אמשיך בהליכה (לא מהירה) למרות דפיקות הלב המהירות מאוד ותחושת הקושי לנשום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    15/04/2015

לחץ הדם דיאסטולי מעל 90 הינו ערך חריג. אם כך זה בכל מדידה, ללא ספק יש להתייחס אליו.
    היתי מציע לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטי על מנת לקבל מידע אם אכן לחץ הדם גבוה במדידות עוקבות במשך היממה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מישהי
    28/04/2015

תודה על תשובתך.בבדיקת איסוף שתן 24 שעות שנעשתה בשל אבן זעירה בגביע העליון של הכליה נתגלתה רמה גבוהה של סידן בשתן. האם זה יכול לגרום לערכים גבוהים בלחץ הדם הדיאסטולי ולדופק מהיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    15/04/2015

האמלודיפין אכן יכול לגרום לעליה קלה של הסוכר.
    על הרופא שלך להחליט עד כמה זה משמעותי לעומת הבדיקות בעבר ורמת ההמוגלובין A1c , בדיקה המעריכה את איזון הסוכר בחודשיים מלפני הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו