מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם כרונישמעון02/11/2015
שלום רב,
אני מודע היטב ל"רזומה" העשיר שלי ואינני מצפה לפתרון, אלא להכוונה בתודה מראש.
אני בן 35, מוכר כנכה 100% מגיל 18. בגיל 14 עברתי ארוע טראומטי מבחינה נפשית ולאחריו מצבי הפיזי והנפשי החל להתדרדר כמו כדור שלג...
נכון להיום אני סובל מבעיות הבאות: הפרעה סכיזואפקטיבית (עם כל מכלול המחלות שבה על רקע נפשי), השמנת יתר (180 ק"ג), סוכרת, טכיקרדיה ויתר לחץ דם כרוני, חוסר שליטה על סוגרים על רקע נפשי, ורטיגו, בעיות אורטופדיות ועוד..
נוטל מדי יום את התרופות הבאות: סרוקסט 80 מ"ג, סרוקוול 150 מ"ג, אלפרליד 3 מ"ג, וזודיפ קומבו 20 - פעמיים ביום (בוקר, צהריים), נורמיטן 50- פעמיים ביום (בוקר וצהריים), גלוקומין 750- 3 פעמים ביום, בזיפיברט 400 מ"ג, סימבקור 40 מ"ג ועוד תרופות ללא מרשם כמו סליפ-אייד.
בבדיקות דם האחרונה:
cholesterol-180.0 mg/DL
triglycerides-475.0 mg/dl
HDL cholesterol-36.0 mg/dl
NON-HDL cholesterol 162.0 mg/dl
glucose-192 (בצום)
HBA1C-7.9
א. החלפתי לא מעט כדורים נגד לחץ דם (לא משתנים עקב בעיות על רקע אורולוגי). אוקסאאר למשל השפיע די טוב, אך כעבור מס' שנים שנטלתי אותו, השפעתו פחתה והוחלט להחליף טיפול לוזודיפ קומבו 20 1X2 ונורמיטן 50 1X2 (בוקר וצהריים). את הטיפול הזה אני נוטל היום, מזה 4 שנים. תחילת הטיפול השפיע מצויין, אך בשנה האחרונה אני מרגיש נסיגה משמעותית. עברתי סטרס מאוד קשה לפני שנתיים וייתכן מאוד שנסיגת השפעת התרופות הנ"ל קשורה למצבי הנפשי ובכל זאת אני מאוד סובל. לפני כשנה איבחנו אצלי ורטיגו תנוחתי שמלווה בבחילות ותחושת שריפה בפנים והאוזניים. לאחר בירור מקיף אצל א.א.ג. ונוירולוג מומחה הוברר לי כי תופעות אלו קורות לי ביגלל יתר לחץ דם כרוני. מה היית מציע לי לעשות בנוגע לטיפול ביתר לחץ דם, על מנת לנרמל אותו לערכים סבירים?
ב. לאחרונה ביקרתי אצל קרדיאולוג והוא הפנה אותי לבירור קרדיאלי מקיף. בין היתר למיפוי לב. אני כבר כמה חודשים בודק את כל האופציות ואף מקום בארץ, כולל בתי חולים הפרטיים טוענים שאי אפשר לבצע מיפוי לב לאדם במשקלי. איזו בדיקה יכולה לבוא במקום המיפוי? שמעתי על צינתור וירטואלי, אך חשובה לי דעתך בנושא.
בתודה, שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם כרוני - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/11/2015לגבי לחץ הדם אי אפשר לתת עצות שרך הרשת. כדאי לך להבדק ע"י מומחה ביתר לחץ דם.
השאלה של מיפוי לב או שיטה אחרת לאיבחון מחלת לב יש להפעות לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



