טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 58 , ונוטלת מזה כשנתיים כדור וזודיפ 10. לפני מספר ימים עלה לי פתאום לחץ הדם באופן משמעותי, ולאחר כמה זמן הוא לא ממש התאזן, אבל ירד באופן משמעותי .
בשלב הזה אני עוקבת אחרי הערכים מס' פעמים ביום, ובעוד מס' ימים אעבור בדיקת הולטר.
א. שאלותי הן: בממתיק המלאכותי שאני משתמשת, ראיתי היום שאחד המרכיבים הוא סודיום ביקרבונט. האם יכול להיות שזאת הסיבה שלחץ הדם עלה לפתע באופן משמעותי ? (אני שותה פעמיים ביום ,ובכל פעם אני משתמשת בשני כדורי ממתיק ).
ב. קראתי שמיץ סלק עשוי לעזור באיזון לחץ הדם. האם הירק המבושל עצמו, כלומר סלק גם מתאים למטרה זאת ?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמות המלח שיש בממתיקים הינה מזערית. יתכן ויש לבדוק אם את אוכלת מלח בצורה אחרת כמו שימורים, אוכל מוכן, רוטב סויה, קטשופ וכו' אין כל עדות מדעית שלסלק השפעה כלשהי על לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר