החלפת האמלודפין לתרופה חדשה יותר-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת האמלודפין לתרופה חדשה יותר-
    שגב
    23/11/2015

בן-66 ,
    סובל מ-יל"ד כ-28 שנים,בשנים הראשונות נטלתי סוגים שונים של כדורים שהוחלפו אחרי תקופות קצרות כי "התרגלתי" אליהם והם הפסיקו להשפיע.
    לפני 17-18 שנים כשהאמלודיפין הוכנס לשימוש בקופ"ח לאומית,קיבלתי אותו במינון של-10 מ"ג ומאז לא החלפתי לכדור אחר.(בעזרת האמלו והליכה מתונה של שעה 3 פעמים בשבוע שמרתי על ל.ד. מאוזן.)
    לפני כ-27 שנים התחלתי לסבול מהפרעות שינה ואני מטופל בקסנקס במינון של-0.5 עד-0.75 מ"ג.
    לפני 3 שנים,לצערי נוספו לי הפרעות קצב(פ"פ) בהם אני מטופל בטמבוקור ובפלאביקס.

זה מס' חודשים אני מזהה עליה בלחץ הדם הסיסטולי(מגיע ל-135-140 ) בימים שאני לא מתאמן אע"פ שהלחץ הדיאסטולי נע בין 75 ל-85 (בימי האימונים יורד גם ל-70 ),
    בשבועיים האחרונים אני מזהה פתאום נפיחות בחזה,כאילו צומחות לי שדיים והעצירויות מהכדורים הולכות ומתגברות.

בקשתי מרופא המשפחה להחליף את האמלו לכדור אחר,כי בטח נכנסו לשוק כדורים חדשים,רופא המשפחה טען על הנפיחות בחזה, "בנתיים זה שום דבר" ועל החלפת האמלודיפין הוא הפנה אותי לקרדיולוג שלי(שהוא גם מומחה לרפואה פנימית)בטענה שיש קשר בין התרופות ללחץ דם והפרעות הקצב.

הקרדיולוג הסביר לי שהוא לא עוסק ברפואה פנימית,אבל ידוע לו שאמלודיפין אפשר לקחת שנים רבות.

איך נפטרים מהגידול בחזה והעליה בלחץ הדם הסיסטולי.? -תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפת האמלודפין לתרופה חדשה יותר- - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    28/11/2015

נפיחות השדיים משנית לנטילת אמלודיפין נדירה ביותר.
    צריך לבדוק אם אין קשר לתרופה או מצב אחר, במיוחד אם לחצי הדם מאוזנים כפי שאתה מתאר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

שגב
    30/11/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו