מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיבה לעלייה פתאומית בלחץ הדםתמר25/07/2016
אני בת 50. לפני שנה אושפזתי לשבוע לאחר חולשה חזקה בצד שמאל של הגוף וחוסר תחושה. פנים יד רגל. ct ראש תקין ועשו לי גם דופלר עורקי צוואר ו eeg שהיו תקינים. שוחררתי ובקהילה עברתי גם mri שהיה תקין. הולשה עברה לאחר תקופה. לפני שבועיים היה שוב התקף חזק של חולשה ואושפזתי לשלושה ימים במהלכם עברתי emg תקין ו ct ללא חומר ניגודי תקין. בדיקות דם תקינות נאורולוג בית החולים אומר שזה לא אירוע מוחי ושוחררתי להמשך מעקב בקהילה. אני עדיין עם חולשה גדולה של הצד השמאלי של הגוף בנוסף לחץ דם שמזנק לערכים של 160-170/100 כשישי גל ולשה ויורד חזרה לנורמה 100/70 כשהחולשה עוברת. כל חיי אני עם לחץ דם תקין עד נמוך. והירדמות ורפיון שרירים. שאלותי:
1.האם על סמך הבדיקות שעשיתי ניתן לשלול לחלוטין שזה אירוע מוחי,
2.הומלץ לי לעבור בדיקת tee/ האם זה נכון
3. האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש מרופא הקהילה
4.מה עוד יכול להיות שגורם למצב החולשה המתמשך ולחץ הדם הפתאומי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיבה לעלייה פתאומית בלחץ הדם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/07/2016אם ה- MRI- CT- EEG היו תקינים יש אכן לחשוב שלא היה אירוע מוחי.
לגבי לחץ הדם, היתי עושה בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטמטי על מנת להעריך עד כמה בעיית לחץ הדם קיימת ובאיזה חומרה אם יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)