אקספורג'-תופעות לוואי-נפיחות בכפות הרגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקספורג'-תופעות לוואי-נפיחות בכפות הרגליים
    בני
    28/08/2016

שלום רב
    לפני שלושה חודשים התחלתי לקחת אקספורג' 5/80 מ"ג עקב לחץ דם 160/90..מאז ערכי הל"ד מצוינים ולפני כמה ימים אני גם לוקח קרטיה בערב לפני השינה.
    בן 65 מאופיין עם עודף משקל לא רב,הפסקתי לעשן לפני 6 שנים לאחר 45 שנות עישון..שומר על אורח חיים בריא בכל הקשור לתזונה..סובל מדום נשימה וישן רק עם סיפאפ.
    לאחרונה התחילה לי נפיחות בכפות הרגליים בדרך כלל עם שובי מהעבודה..בלילה לקראת הבוקר הנפיחות גודלת ולאחרונה אני גם חש כאבים באצבעות הרגליים..עם היקיצה והיציאה לעבודה הכל תקין כלא היה.
    ביקשתי בירור האם זה קשור לתופעות הלוואי של הכדור ובמקום זה קיבלתי הפנייה לנפרולוג..הבעיה שהתור הכי קרוב זה באמצע דצמבר..
    עלי לציין שאני צרכן של גבינת קוט'ג 9% על בסיס יומי בבוקר ובערב.
    מעבר לכך איני צורך מלח בצורה יזומה ועל כן אין לי מלחיה בבית.
    שאלתי האם ניתן להפסיק אפילו בצורה מדורגת את האקספורג' ולראות האם יש שיפור ובמקביל להיכנס למשטר של הליכות יומיות שאף פעם לא מזיקות והאם יש קשר לצריכה של גבינת הקוטג'.
    אציין שבקטע הגנטי כל המשפחה של אמי ז"ל סבלה מנפיחות בכפות הרגליים..
    תודה על שהקדשת מזמנך לקריאת שורות אלו.
    בברכה
    בני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אקספורג'-תופעות לוואי-נפיחות בכפות הרגליים - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    03/09/2016

באקספורג' יש 2 תרופות, אמלודיפין ו- VALSARTAN. נפיחות ברגליים הינה תופעת לוואי של האמלודיפין.
    לאחר התיעצות עם הרופא שלך הייתי מפסיק את האקספורג' ונותן רק את ה- VALSARTAN.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו