טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 37. לפני כחודשים פניתי לרופא בעקבות נימול בידים ורגלים ודפיקות לב חזקות ומהירות. לאחר בדיקות רבות (דם, אקו, מאמץ) אובחנתי כבעלת ית"ד (150/100) התחלתי טיפול בקרדילוק 5 מ"ג ודיזותיאזיד 25 שאיזנו את לחץ הדם (125/85), לכמה שבועות. לאחרונה חלה ירידה נוספת בלחץ הדם שעכשיו עומד על 100/65. בנוסף לאחרונה יש לי שוב נימול בגפיים, דפיקות לב חזקות ועייפות רבה.
האם זה יכול להיות שלחץ הדם ירד יותר מידי? האם עלי להפחית את מינון התרופות? אולי זה משהו אחר לגמרי?
תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום סיון, אני מאמין שבעיתך אינה קשורה בלחץ דם. התופעות הראשוניות היו קשורות כנראה במתחים וכי"ב שהעלו גם את לחץ הדם. הטיפול שהיה ככל הנראה מיותר, לפחות בחלקו, מוריד לך יותר מדי את לחץ הדם. לפיכך יש מקום להפחיתו ואולי להורידו כליל בעצה אחת עם הרופא המטפל. אם בעית הנימול נמשכת, כדאי להתייעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר