בת 59 לחץ דם גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 59 לחץ דם גבוה
    שרי
    22/10/2016

שלום,
    אני בת 59, סובלת מקרישיות יתר בדם ולחץ דם גבוה.
    אני משתמשת בד"כ בטריטייס 1.25 - פעם ביום.
    לפני שלושה ימים עלה לי לחץ הדם בבת אחת עד לערכים מאוד גבוהים וגם הרגשתי לא טוב. עליית לחץ הדם באה לידי ביטוי בסחרחורת קשה וערכים שנעו בין :
    187-150 הסיסטולי, ובין 85-75 הדיאסטולי . הדופק היה תקין (67-70) .
    מייד התקשרתי לרופא שלי, ושאלתי אם לקחת קפטופריל-אסריל , והוא אמר לי שלא לקחת את זה, אלא לקחת עוד כדור טריטייס, ולעבור למינון של 2 כדורי טריטייס ביום (1.25 2X).

בהקשר זה יש לי שתי שאלות :
    א. מכיוון שבזמנו לחץ הדם שלי ירד מאוד עקב ניסוי בשימוש במספר כדורים נגד לחץ דם (לא בבת אחת אלא כדורים שונים), רציתי לדעת אם אפשר לקחת את הטריטייס 1 בבוקר ואילו את השני - חצי כדור בערב ?
    ב. שמעתי בעבר ממספר רופאים ששימוש בקפטופריל כאשר יש לחץ דם מאוד גבוה לא רצוי, וזה עלול להיות מסוכן, האם ידוע לך משהו על כך ? איזה סיכון יש בזה ? בעבר כבר לקחתי אותו כ 2-3 פעמים .

תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 59 לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לשרי-קפטרופיל-כדור ישן.

שגב
    22/10/2016

אני לא רופא,חובש,או בעל ידע ברפואה ,אבל חי טוב עם לחץ דם מאוזן זה-28 שנים בעזרת כדורים, מתוך 28 השנים כ-20 שנה עם כדור אחד קבוע .
    כדור הקפטרופיל נחשב ככדור ישן,מאז צאתו פותחו כדורים טובים יותר,כדאי לבדוק עם מומחה ללחץ דם/נפרולוג שימוש בכדורים חדשים יותר.
    לא מבין מדוע יש כדורים שאת נוטלת קבוע וכדורים שאת לוקחת 2-3 פעמים בשבוע?,
    אם יש לך יתר קרישות בדם,מדוע זה לא מטופל?
    אפשר לחיות טוב עם לחץ דם מאוזן בלי תנודות אם התרופות שלך מותאמות לך.
    מציע לך לגשת לרופא מומחה ליתר לחץ דם או נפרולוג כדי לבדוק מחדש אם התרופות שאת נוטלת מתאימות לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שגב

שרי
    23/10/2016

תודה שגב על הרצון הטוב,
    הקפטופריל נמצא אצלי בבית למקרי חירום בהם לחץ הדם שלי עולה למרות הכדור הקבוע.
    בזמנו אמר לי זאת רופא . הוא אמר לי לקחת אותו במקרי חירום בהם לפתע לחץ הדם מזנק למרות הטיפול, ככדור SOS , למצב כזה.
    לאחרונה שמעתי כי התנהלות כזאת אינה בריאה ואינה רצויה, ולכן אמר לי הרופא שלי להוסיף על כדור אחד של טריטייס - כדור נוסף, כך שאקח אותם פעמיים ביום.

תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו