טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום וברכה אני בת 60, רזה, סוכרת סוג 2 מגיל 40. מאוזנת עם דיאטה ופעילות גופנית. מאז ומתמיד היה לי לחץ דם תקין ואפילו נמוך. בבדיקות כל חצי שנה אצל האנדוקרינולוג יש לי בדרך כלל 120\70. ללא תרופות. לאחרונה, אחרי שהיה לי וירוס עם חום גבוה, הייתי חלשה ולא התמדתי בפעילות גופנית. בשל הרגשה לא טובה מדדתי לחץ דם במכשיר אוטומטי. מיד עם הקימה בבוקר. להפתעתי, הערך הגבוה היה בסביבות 140. הערך הנמוך הוא 70 או פחות מזה. גם דופק נמוך מ70. מדדתי כמה פעמים בשבוע האחרון כי הופתעתי מהתוצאה הגבוהה. האם זה נקרא יתר לחץ דם? האם יש מקום לדאגה? האם שיבה לפעילות גופנית נמרצת יכולה להוריד בחזרה את לחץ הדם? בתודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לחץ הדם שלך עדיין בגדר הנורמה. יש לקחת בחשבון שלחץ הדם בעת ההקמה הינו בדרך כלל הערך הגבוה ביותר ביממה. אם תחזרי לפעילות גופנית אירובית צפויהיירידה נוספת של לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר