יתר לחץ דם סיסטולי בגיל 25

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם סיסטולי בגיל 25
    מ
    24/02/2017

שלום.

בן 25 עם פוליצטמיה ורה קלה מאוזנת, משקל תקין, לא מעשן, גיליתי שיש לי לחץ דם סיסטולי קצת גבוה בבדיקה שגרתית ונשלחתי לבצע הולטר ל"ד.

ממוצע ליממה: 142/73.

ממוצע בזמן עירות: 146/77.

ממוצע בזמן שינה: 125/57.

באבחנות כתוב יתר לחץ דם סיסטולי.

ביצעתי גם איסוף שתן של 24 שעות שיצא תקין. וגם תפקוד לב תקין. ההורים שלי ואחותי לא סובלים מלחץ דם גבוה.

רופאת המשפחה רשמה לי נורמיטן אבל האם יש עוד בירורים שאפשר לעשות לפני שפונים לטיפול תרופתי? והאם מצב זה מסוכן? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם סיסטולי בגיל 25

הוספת תגובה

• תגובה: יתר לחץ דם סיסטולי בגיל 25

ד``ר ויקטור פרחויקי
    25/02/2017

פוליציטמיה ורה הינה מחלה נדירה אצל צעירים. אכן יש קשר בין מחלה זו ויתר לחץ דם. אם באמת יש לך POLYCYTEMIA VERA, לא צריך כל בדיקה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מור
    25/02/2017

תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר. אם יש לי פוליצטמיה ורה זאת אומרת שאני פשוט צריך לעשות הקזות קבועות במקום ליטול תרופות להורדת לחץ דם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה: שאלה נוספת

ד``ר ויקטור פרחויקי
    06/03/2017

הטיפול של פוליציטמיה הינו תרופות להורדת מספר הכדוריות אדומות.
    כדאי לדון על כך עם ההמטולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו