מעקב אחרי לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב אחרי לחץ דם
    דורין
    17/04/2017

שלום רב,
    אני בת 67 ועד עכשיו לא היו בעיות של לחץ דם. בעקבות מדידה גבוהה בקופת חולים הופניתי להולטר לחץ דם. תוצאות בדיקת הולטר: ביום 144\88, בלילה 120\71, כללי 138\84.
    מאז אני עוקבת בבית כבר במשך כשלוש שבועות. הערך הסיסטולי הוא בין 120 ל-145, דיאסטולי בין 75 ל-85.
    אודה מאוד לתשובה לשאלתי האם לפי המצב יש צורך בטיפול תרופתי.
    בתודה ובברכה, - דורין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב אחרי לחץ דם

הוספת תגובה

• עקב אחרי לחץ דם

ד``ר ויקטור פרחויקי
    17/04/2017

לחץ הדם שלך גבולי. יש ירידה יפה של לחצי הדם בלילות. את לא מציינת מה אחוז המדידת הגבות ולא אם עלית במשקל/ יש עודף.
    התי אומר שפעילות גפנית= הליכה 3 פעמים בשבוע, ירידה במשקל והגבלה באכילת מלח יכולים לתרום להורדת הערכים ללא תרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אחרי לחץ דם

דורין
    18/04/2017

מאוד מודה לך על תשובתך.
    והנה פרטים נוספים: אני משתמשת במלח בצורה מאוד מתונה לאורך שנים, עושה הליכות כל יום במשך חצי שעה עד שעה, גובה 154 ס"מ, משקל 60 ק"ג, הוא עלה לעומת 56 ק"ג לפני כ-10 שנים בצורה מאוד הדרגתית, שומרת על תזונה דלת שומן.
    נתונים סטטיסטיים של מדידות לחץ דם:
    סיסטולי 72% בגבולות 120-139 ו-18% בגבולות מעל 140 וגם 9% בגבולות 90-119, דיאסטולי 27% בגבולות 60-79 ן-72% בגבולות 80-89.
    שאלה נוספת - האם להמשיך בבית במדידות יום יום או אפשר לרדת בתדירות המדידות.
    שוב תודה, בברכה, - דורין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אחרי לחץ דם

ד``ר ויקטור פרחויקי
    18/04/2017

נראה שלחץ הדם גבולי אך, עדיין בגדר הנורמה. אינני משוכנע שיש צורך בטיפול תרופתי.
    היתי בודק לחץ דם פעם בשבוע/ שבועיים ולא יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אחרי לחץ דם

דורין
    18/04/2017

אני שמחה שפניתי אליך. מאז שאני בעניין, קראתי מאמרים לגבי הצורך בטיפול תרופתי כולל מאמרים של אוניברסיטת Harvard וחשבתי כמוך, שבינתיים אני יכולה להימנע מהתרופות ורק להיות במעקב.
    בברכת יום נעים, - דורין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו