מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב אחרי לחץ דםדורין17/04/2017
שלום רב,
אני בת 67 ועד עכשיו לא היו בעיות של לחץ דם. בעקבות מדידה גבוהה בקופת חולים הופניתי להולטר לחץ דם. תוצאות בדיקת הולטר: ביום 144\88, בלילה 120\71, כללי 138\84.
מאז אני עוקבת בבית כבר במשך כשלוש שבועות. הערך הסיסטולי הוא בין 120 ל-145, דיאסטולי בין 75 ל-85.
אודה מאוד לתשובה לשאלתי האם לפי המצב יש צורך בטיפול תרופתי.
בתודה ובברכה, - דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב אחרי לחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי17/04/2017לחץ הדם שלך גבולי. יש ירידה יפה של לחצי הדם בלילות. את לא מציינת מה אחוז המדידת הגבות ולא אם עלית במשקל/ יש עודף.
התי אומר שפעילות גפנית= הליכה 3 פעמים בשבוע, ירידה במשקל והגבלה באכילת מלח יכולים לתרום להורדת הערכים ללא תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב אחרי לחץ דם
דורין18/04/2017מאוד מודה לך על תשובתך.
והנה פרטים נוספים: אני משתמשת במלח בצורה מאוד מתונה לאורך שנים, עושה הליכות כל יום במשך חצי שעה עד שעה, גובה 154 ס"מ, משקל 60 ק"ג, הוא עלה לעומת 56 ק"ג לפני כ-10 שנים בצורה מאוד הדרגתית, שומרת על תזונה דלת שומן.
נתונים סטטיסטיים של מדידות לחץ דם:
סיסטולי 72% בגבולות 120-139 ו-18% בגבולות מעל 140 וגם 9% בגבולות 90-119, דיאסטולי 27% בגבולות 60-79 ן-72% בגבולות 80-89.
שאלה נוספת - האם להמשיך בבית במדידות יום יום או אפשר לרדת בתדירות המדידות.
שוב תודה, בברכה, - דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב אחרי לחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי18/04/2017נראה שלחץ הדם גבולי אך, עדיין בגדר הנורמה. אינני משוכנע שיש צורך בטיפול תרופתי.
היתי בודק לחץ דם פעם בשבוע/ שבועיים ולא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב אחרי לחץ דם
דורין18/04/2017אני שמחה שפניתי אליך. מאז שאני בעניין, קראתי מאמרים לגבי הצורך בטיפול תרופתי כולל מאמרים של אוניברסיטת Harvard וחשבתי כמוך, שבינתיים אני יכולה להימנע מהתרופות ורק להיות במעקב.
בברכת יום נעים, - דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)