טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בן 33 בגיל 26 קיבלתי התקף חרדה ובבדיקה אצל רופא משפחה נאמר לי שיש לי לחץ דם גבוה . הרופא נתן לי כדורים ומאז אני מטופל בכדורים להורדת לחץ הדם. בדיקת הולטר לחץ דם היתה תקינה כמובן עם התרופה. כל זה היה בארצות הברית שם שהיתי 12 שנה . לאחרונה חזרתי ארצה והמליצו לי לבקש מהרופא בדיקת אלדוסטרון הרופא נתן לי כלי לאיסוף שתן 24 שעות .קראתי באינטרנט גם על בדיקת רנין מה זה ? וגם על הוראות לבדיקת שתן ללחץ דם גבוה שיש להימנע ממאכלים מסויימים ותרופות מסוימות שבועיים לפני הבדיקה. הרופא לא אמר לי האם זה בסדר? ואילו בדיקות מומלץ לערוך ללחץ דם גבוה יש לציין שאני לא שמן ואין לי במשפחה הקרובה מישהו שסובל מיתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן לבדיקת אלדוסטרון משמעות כאשר בודקים את התוצאה ביחס לרנין, לכן כדאי לעשות את 2 הבדיקות ביחד. התוצאה יכולה להיות מושפעת מהטיפול התרופתי, אבל יחס תקין כמעט שולל בעיה של הפרשת יתר של אלדוסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר