טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בני בן ה19 אובחן לפני כשנתיים כבעל ל"ד גבוה. בני משחק כדורסל בנבחרת, אינו מעשן או שותה, אינו בעל עודף משקל. בבדיקות מקיפות של דם, כליות, ריאות וכו' לא נמצאה סיבה לעניין הזה, ומזה יותר משנה הוא לוקח כדורים להורדת ל"ד.
כעת לה"ד שלו הוא בד"כ 135/80, על אף הכדורים.
והנה שאלותיי: 1. כיצד אפשר להסביר את התופעה הזו אצל צעיר בריא ואתלט? 2. האם ניתן לעשות משהו מלבד הכדורים כדי לאזן את לה"ד? 3. האם במצב הקיים יש לבני חלילה סכנה כלשהי?
לתשובתכם אודה, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם הבירור שנעשה כאשר נתגלה לחץ הדם הגבוה היה מקיף ולא נמצא סיבה, הבן שייך לקבוצת האנשים עם יתר לחץ דם ראשוני. מצב זה בדרך כלל תורשתי עם חשיבות זו או אחרת לשימוש במלח באוכל. לחץ הדם שלו מאוזן ע"פ התיאור ועליו לשמור על לחץ הדם תקין על מנת להפחית את הסיכון של מחלות לב , כליות ומוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר