ניטור לחץ דם 24 שעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניטור לחץ דם 24 שעות
    נטלי
    27/11/2017

שלום דוקטור,
    בת 49,ללא בעיות קרדיולוגיות ,ללא סכרת ,כולסטרול כללי בין 200 ל 220 מעט מלאה ,
    ללא הסטוריה משפחתית של מחלות לב .
    במדידה של ל.ד לתקופה של 24 שעות מתוך 82 מדידות ב 20 מדידות ל.ד דיאסטולי היה מעל 90 כאשר המדידה הכי גבוה 104-נמדד פעמיים 104 ופעם אחד 103 .
    לחץ הדם הדיאסטולי הגיע רק ב 2 מדידות ל 144 כאשר המדדידות האחרות סביב 120 פחות.
    בשעות השינה כל המדדים מאוד נמוכים.
    יש לציין שהמדדים הגבוהים נמדדו בעת פעילות מסויימת כמו קניות ,חיפוש חניה ,מצבים של סטרס .
    אני בכלל בתקופה לא טובה של מעט חרדה וסטרס .
    אני חשה בראיה מעט מעורפלת וכובד בראש כאשר הל.ד הדיאסטולי גבוה.
    כפי שציינתי אני לא יודעת אם הסטרס או החרדה גורמות לתופעות שאני חשה או לחץ הדם.
    ידוע לי שצריך לבצע שלוש מדידות במנוחה כדי לקבוע אם סובלים מלחץ דם אז המדידה של 24 שעות לא הכי מייצגת את הדרישה הנ"ל ומחמירה מפני שהמדידות מתבצעות בכל מני מצבים. האם זה נכון?
    לא הייתי רוצה להתחיל עם תרופות נגד לחץ דם.
    אני חושבת להתחיל להשתמש בתרופה נגד חרדה ,ייתכן שתשפיע לטובה על לחץ הדם.
    אנא התייחסותך
    האם המדדים שציינתי יכולים לגרום לנזק בריאותי כמו אירוע מוחי לדוגמא ?
    האם מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד לחץ הדם ?

סליחה על המייל הארוך .

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניטור לחץ דם 24 שעות

הוספת תגובה

• לח"ד וסטרס

פרופ` אליעזר קליינמן
    17/12/2017

מצבי לחץ עלולים להשפיע על לחץ הדם גם באופן דרסטי. אכן, לא תמיד ניתן לקבוע מה קודם למה ויש צורך לעיתים בבירור מעמיק יותר כולל בדיקה המודינמית במנוחה ומאמץ שעשויה לסייע באבחון ובסוג הטיפול הנדרש, אם נדרש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו