שאלה לד"ר ויקטור פרחויקי היקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר ויקטור פרחויקי היקר
    נעם
    25/05/2008

שלום ד"ר

בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש.
    רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה.
    בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה.
    בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי.
    נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו).
    יש תוצאות חלקיות :
    VOLUME URINE 4.00 L/24H
    CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
    CREATININ UCON 58.70 MG/DL

רציתי לשאול מספר שאלות :
    1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ?
    2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ?
    3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ?
    4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ?

תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדניאל

ד``ר ויקטור פרחויקי
    25/05/2008

נפח שתן של 4 ליטר יכול להיות בגדר הנורמה. יתכן שאם אתה מרגיש טוב שווה פחות או יותר למה שאתה שותה.
    רמת הקריאטינין בשתן יכולה להגיע ל- 25 מ"ג/ק"ג, תלוי במבנה הגופני.
    אני יוצא מהנחה שרמת הקריאטינין בדם שמראה את תיפקוד הכליות, תקינה.

האם אתה מטיל שתן בלילה? אם כך, כמה פעמים?
    מה שיכול לקדם את העניין היא בדיקת OSMOLALITY של השתן הראשון בבוקר, המשקף את היכולת התקינה של ריכוז השתן.

יש סיבות אחרות של הפרעה בהטלת השתן חוץ מערמונית מוגדלת. הייתי פונה ליעוץ אורולוגי חוזר אחרי שהטיפול שקיבלת לא עזר לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, ותשובה לשאלתך

נעם
    25/05/2008

בשבוע שעבר עשיתי בדיקת דם ורמת הקריאטנין היתה תקינה :
    CREATININE SER 0.98 MG/DL ( 0.50- 1.30) (....*....)
    לגבי נפח השתן, בקלות יכולתי לשתות עוד יותר, אבל מנעתי מעצמי כי ראיתי שהכלים והחומצה לא יספיקו.
    האם יכול להיות שאני מוציא יותר משאני מכניס ? (זה לא הגיוני, אבל כך זה מרגיש)
    וגם ללכת פעם אחר פעם לשירותים, לפעמים במרווחים מאוד קצרים.
    אני בדרך כלל קם בלילה פעמיים, אבל למשל הלילה קמתי כפול מזה.
    בינתיים אני רואה שעוד חלק מהבדיקות מוכנות ויש עוד ערך חריג מעט :
    CREAT.CLEAR. 163.05 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (.........)*
    על מה זה מעיד , והאם יש קשר ?

תודה ד"ר על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזכורת לד"ר פרחויקי

נעם
    29/05/2008

שלום ד"ר

למקרה והתוספת לשאלתי נעלמה מעיניך, הבאתי שוב לתשומת ליבך, ואודה לך על תגובתך.
    וכן רציתי לשאול, האם יתר לח"ד יכול להיות מעודף נוזלים ?
    וכן, בעבר הייתי תורם דם מדי כמה חודשים, כבר למעלה משנה שאני לא תורם, האם תרומת דם עוזרת איכשהו ללחץ הדם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתן

ד``ר ויקטור פרחויקי
    31/05/2008

רמת ה- CREATININE והפינוי תקינים.
    אם היתה נותן יותר שתן ממה שאתה שותה, היית מתייבש. אם הייתה נותן פחות ממה שהיית שותה, היית אוגר מים, בדרך כלל עם הפרעה של המלחים בדם. למיטב הבנתי אין לך אף אחד מהמצבים, לכן אפשר להבין שאתה מאוזן מבחינת השתייה- הטלת השתן.
    עודף נוזלים יכול לגרום ליתר לחץ דם במקרים מסוימים.
    אין כל קשר בין תרומת דם ויתר לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך, שאלה חשובה.

נעם
    02/06/2008

שלום ד"ר

אכן היה נראה בלתי הגיוני שאני נותן שתן יותר מאשר שותה (אף שכמות השתן באיסוף היתה 4 ליטר)
    אבל בגלל תכיפות במתן שתן, האורולוג ביקש שאעשה יומן שתיה והשתנה של 24 שעות בשני ימים.
    אתמול עשיתי פעם ראשונה, ואלו התוצאות המפתיעות :
    כמות השתיה - 2875 מ"ל
    כמות השתן - 3210 .
    ויותר מכך, הוצאתי כמות לא קטנה של זיעה בשעה של הליכה ספורטיבית (אני טיפוס שמזיע בקלות והרבה).
    איך ניתן להסביר את זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו