מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםאופיר29/05/2008
שלום רב,
בן 40 לאחרונה אני סובל מלחץ בראש מהמרכז אחורה. יש לי בעיה למדוד ל"ד מכיוון שאני לחוץ מאוד (גם במדידה ביתית) ומתקבלים ערכים גבוהים מאוד כגון 168/93.
אני עוסק בספורט באופן קבוע דופק במנוחה אצלי הוא 54-64.הפעילות הספורטיבית כוללת חצי שעה ריצה ולאחר מכן 20 דקות מכשיר חתירה שלבסוף עבודה עם משקולות יש לציין קטנים.
שאלותיי הן האם הלחץ בראש כפי שמתואר מביע על יל"ד?
האם קיים קשר בין דופק ולחץ דם ז"א שדופק מהיר במנוחה מראה על יל"ד לעומת איטי שמראה שלחץ הדם תקין?
תודה
אורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורון
פרופ` אליעזר קליינמן29/05/2008כאבי הראש שלך אינם קשורים בהכרח ליתר לחץ דם. הסיבה יכולה להיות בעיות בעמוד השדרה הצווארי החל ממתח שרירי צוואר ועד לפריצת דיסק במקרה הגרוע. כל כאב או מתח כשלעצמו עלול להעלות את לחץ הדם וסילוקו של גורם כזה עשוי גם להוריד את לחץ הדם בהתאם.
אין קשר בין הדופק ללחץ הדם. לבירור יותר מתקדם רצוי לבקש הפניה לבדיקת מאמץ ובמידת הצורך - להולטר לחץ דם. מדידה חד פעמית במצב מתוח של 168/93 אינה כה גבוהה ואינה מעידה בהכרח על יתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה
יריב29/05/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)