לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם
    אופיר
    29/05/2008

שלום רב,
    בן 40 לאחרונה אני סובל מלחץ בראש מהמרכז אחורה. יש לי בעיה למדוד ל"ד מכיוון שאני לחוץ מאוד (גם במדידה ביתית) ומתקבלים ערכים גבוהים מאוד כגון 168/93.
    אני עוסק בספורט באופן קבוע דופק במנוחה אצלי הוא 54-64.הפעילות הספורטיבית כוללת חצי שעה ריצה ולאחר מכן 20 דקות מכשיר חתירה שלבסוף עבודה עם משקולות יש לציין קטנים.
    שאלותיי הן האם הלחץ בראש כפי שמתואר מביע על יל"ד?
    האם קיים קשר בין דופק ולחץ דם ז"א שדופק מהיר במנוחה מראה על יל"ד לעומת איטי שמראה שלחץ הדם תקין?
    תודה
    אורון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• לאורון

פרופ` אליעזר קליינמן
    29/05/2008

כאבי הראש שלך אינם קשורים בהכרח ליתר לחץ דם. הסיבה יכולה להיות בעיות בעמוד השדרה הצווארי החל ממתח שרירי צוואר ועד לפריצת דיסק במקרה הגרוע. כל כאב או מתח כשלעצמו עלול להעלות את לחץ הדם וסילוקו של גורם כזה עשוי גם להוריד את לחץ הדם בהתאם.
    אין קשר בין הדופק ללחץ הדם. לבירור יותר מתקדם רצוי לבקש הפניה לבדיקת מאמץ ובמידת הצורך - להולטר לחץ דם. מדידה חד פעמית במצב מתוח של 168/93 אינה כה גבוהה ואינה מעידה בהכרח על יתר לחץ דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה

יריב
    29/05/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו