מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה והצטננותארי17/09/2018
שלום,
אני בן 49 ולפני כחצי שנה התגלה אצלי לחץ דם מאוד גבוה.
כל הבדיקות שעברתי – לב, ריאות וכו' – תקינים.
בבדיקת הדם התגלה כולסטרול גבוה וקצת סוכר.
הרופא המליצה להתחיל טיפול בכדור נגד לחץ דם רמיפריל 5 מ"ג (1ביום)
וכן כדורים נגד כולסטרול שאותם לא נטלתי בכלל.
כמו כן שיניתי את הרגלי התזונה ובבדיקת דם חוזרת הסוכר תקין והכולסטרול ירד אך עדיין גבוה.
לאחר כחודש וחצי שנטלתי את הכדור ראיתי שהוא בעצם לא משפיע והפסקתי לקחת אותו תוך כדי
שבבדיקות לחץ הדם היומיות (ולפעמים גם פעמיים ושלוש ביום) הגעתי ללחץ דם תקין בד"כ (לעיתים ממש 120/80) או מעט יותר. כך זה נמשך 3 חודשים.
לפני כ-10 ימים הצטננתי קשות, ועם או בלי קשר, לחץ הדם מאז קפץ שוב לאיזור ה-160/100 ויותר ולא יורד, גם כשהצינון עבר ואני מרגיש בסה"כ בסדר. כמו כן התחלתי שוב לקחת הכדור רמיפריל.
מה יכולה להיות הסיבה?
האם יתכן שיש לי דלקת כלשהי או אולי השפעה של עקיצות יתוש שנעקצתי או מאכל שאכלתי (כמו ביצים שפעם ראשונה קניתי לפני שבועיים במארז שונה ממה שהייתי קונה קודם)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן15/10/2018נראה כי אין לך לחץ דם אמיתי. כל מצב של לחץ פיזי או נפשי יכול להעלות את לחץ הדם זמנית ללא צורך בטיפול מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)