לחץ דם סיסטולי גבוה, למרות הכדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם סיסטולי גבוה, למרות הכדורים
    אילנית
    22/01/2019

שלום, בת 81 בריאה בד"כ. לוקחת כל בוקר כדור אוסמואדלט 30 וכדור נורמיטן 25 .. הסיסטולי , למרות הכדורים, בד"כ בערב (לפעמים גם בבוקר לפני כדור) הוא 150-165 . הדיאסטולי והדופק- בסדר. קרדיולוג ורפא משפחה לא רוצים להחליף לי כדור , כי זה יוריד גם את הדיאסטולי ללא צורך. 2. למה המכשיר הדיגיטלי שלי מודד לפעמים מעצמו ברציפות פעמיים שלוש? כרגע אני עם הולטר וגם ההולטר מודד לפעמים 2-3 פעמים רצוף. למה?
    3. האם בגיל שלי לחץ דם בערכים שציינתי הוא נורמלי? כשהוא עולה אני לוקחת אסיוול 2 מ"ג כדי להרגע וזה בד"כ עוזר .
    (בדיקת דם ושתן שלי תקינות מלבד עליה קלה בסוכר וכולסטרול).
    אודה לך על תשובתך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה למרות כדורים (המשך)

אילנית
    23/01/2019

בהמשך לשאלתי, הפיענוח של הולטר לחץ דם הראה ממוצע של
    סיסטולי 143 , למרות שבמשך 24 שעות (שזה יומיים אחרי הכדורים של הבוקר) הסיסטולי היה בעשר מדידות מתוך 63 בגובה של 166 . היתר (סיסטולי) בין 145 ל 137 וחלק גם פחות. הממוצע היה סיסטולי 143 דופק ודיאסטולי - נורמלים . זה תקין לגילי ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם?

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/01/2019

אם לחץ הדם הדיאסטולי תקין אין צורך בשינוי תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו