מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דיאסטולי גבוה -בירוראיש אחד01/08/2019
שלום,
אני בן 50. מדוע לחץ דם דיאסטולי גבוה (סביב 95-100 פלוס מינוס) והסיסטולי כ-130-140. הדופק 60-70.
לפני כשנה וחצי גילו לי לחץ דם. לאחר תקופה שלקחתי כדורים הפסקתי לקחת - בתיאום עם הרופא -כי היה לחץ דם תקין ללא כדורים.
כמו כן שיניתי תזונה, לא אוכל מלח, פעיל גופנית וכו'. שמתי לב שבחורף לחץ דם עולה (ואז לוקח כדורים) כנראה שיש לי את התסמונת שידיים מכחילות . גם בצבא בזמנו פסלו אותי לחי"ר עקב כך.
אני לא נוטל כדורים כבר מספר חודשים ולחץ הדם הוא בד"כ 130-140 / 90-100 אבל לעיתים הןא אפילו 175/75 ללא כדורים. דופק תמיד תקין.
מדוע הדיאסטולי גבוה (90-100)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם מאוזן
פרופ` אליעזר קליינמן01/08/2019יש לך נטייה ליתר לחץ דם אך עדיין שווה להתאמץ עבור אורח חיים בריא כדי להשאר ללא תרופות. זה כולל פעילות אירובית סדירה ודיאטה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE:
איש אחד01/08/2019כמו שכתבתי דיאטה וספורט אני עושה. שאלתי היא בקשר עם לחץ דיאסטולי מעט גבוה.מדוע?
למיטב ידיעתי אין הפרדה בין הסיסטולי לדיאסטולי לצורך אבחנת לחץ דם. אולם בכל זאת זה קצת מוזר שהסיסטולי תקין כל הזמן והדיאסטולי - לא תמיד אך לעיתים קרובות - מעט גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)