לחץ דיאסטולי גבוה -בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דיאסטולי גבוה -בירור
    איש אחד
    01/08/2019

שלום,
    אני בן 50. מדוע לחץ דם דיאסטולי גבוה (סביב 95-100 פלוס מינוס) והסיסטולי כ-130-140. הדופק 60-70.
    לפני כשנה וחצי גילו לי לחץ דם. לאחר תקופה שלקחתי כדורים הפסקתי לקחת - בתיאום עם הרופא -כי היה לחץ דם תקין ללא כדורים.
    כמו כן שיניתי תזונה, לא אוכל מלח, פעיל גופנית וכו'. שמתי לב שבחורף לחץ דם עולה (ואז לוקח כדורים) כנראה שיש לי את התסמונת שידיים מכחילות . גם בצבא בזמנו פסלו אותי לחי"ר עקב כך.
    אני לא נוטל כדורים כבר מספר חודשים ולחץ הדם הוא בד"כ 130-140 / 90-100 אבל לעיתים הןא אפילו 175/75 ללא כדורים. דופק תמיד תקין.
    מדוע הדיאסטולי גבוה (90-100)?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דיאסטולי גבוה -בירור

הוספת תגובה

• לחץ דם מאוזן

פרופ` אליעזר קליינמן
    01/08/2019

יש לך נטייה ליתר לחץ דם אך עדיין שווה להתאמץ עבור אורח חיים בריא כדי להשאר ללא תרופות. זה כולל פעילות אירובית סדירה ודיאטה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE:

איש אחד
    01/08/2019

כמו שכתבתי דיאטה וספורט אני עושה. שאלתי היא בקשר עם לחץ דיאסטולי מעט גבוה.מדוע?
    למיטב ידיעתי אין הפרדה בין הסיסטולי לדיאסטולי לצורך אבחנת לחץ דם. אולם בכל זאת זה קצת מוזר שהסיסטולי תקין כל הזמן והדיאסטולי - לא תמיד אך לעיתים קרובות - מעט גבוה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו