טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מטופל שנים אחדות ביתר לחץ דם מתון המתבטא בעיקר בלחץ דם סיסטולי לא יציב בתקופות שונות (אולי בגלל מתח?). הלחץ בדרך כלל בבוקר הוא תקין בסביבות 120 אך אחה"צ לעיתים עולה ל-145 (שאר הערכים תקינים) ואני מרגיש גם לחץ מסוים בחזה לעיתים אחה"צ שמשפיע על פעילות גופנית. לוקח בבוקר דיובאן 40 ועוד אחד אחה"צ אך האחרון אינו משנה כלל את את הערך הסיסטולי שנשאר 140. לוקח גם קרסטור 10 כך שבדיקות הדם בערכים טובים. האם דיובאן בכלל מתאים לי? איך ניתן להוריד את הערך הסיסטולי ביעילות? האם יש קשר בין עליית הערך הסיסטולי ללחץ בחזה? בדיקה קרדיולוגית ללא ממצא. אני בן 76 עם משקל תקין, שמירה על תזונה, פעילות גופנית. מוטרד משינויים בערך הסיסטולי כלפי מעלה בתקופה האחרונה בתודה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ברור שמצבי לחץ עלולים להשפיע על לחץ הדם עם אפשרות עלייה עד 200/100 וזה ייחשב לתקין כל עוד לחצי הדם תקינים במצבי מנוחה ורגיעה. אצלך לחץ הדם מאוזן לגמרי לפי הערכים שהצגת כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר