טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב. התחלתי ליטול תרופה בשם טרנדייט לאחר לידה כתוצאה מלחץ דם גבוה שהתפתח בסוף ההריון. נקבע מינון 200 מ"ג פעמיים ביום, ולאחר כחודש הורדתי מינון ל-300 מג (100 ו-200), ולאחר עוד כמה שבועות נשארתי עם 100 מג פעמיים ביום וככה אני כבר נוטלת מזה 4 חודשים. לחץ דם יחסית יציב ונמוך 110-115/ 70-75 , אבל יש מצבים בהם יש עלייה בדיאסטולי עד ל 85 לפעמים. חוץ מזה בבוקר או מאוחר בערב ישנם מצבים בהם לחץ דם יכול להיות 85/68 עם דופק 87. האם זה אומר שתרופה חזקה מדי כבר או לא מתאימה? האם אפשר לנסות להפסיק לקחת אותה ואיך? לא קיים מינון פחות מ100 מג כמו כן, בזמן אחרון יש לי לחץ בחזה ובאזור הלב, לפעמים עם קושי לנשום. האם זה יכול להיות כתוצאה ממינון יתר של התרופה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר