טיפול ללחץ דם שלא עוזר ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ללחץ דם שלא עוזר ותופעות לוואי
    ענת
    09/11/2020

שלום רב לך
    בת 64. סובלת מלחץ דם וכולסטרול גבוה.במשך מספר שנים לקחתי אמלודיפין 10 מג וסטטינים לכולסטרול.
    לפני כחודשיים ,בעקבות תופעות לוואי מהאמולדיפין, אמר לי רופא המשפחה להפסיק לקחת אותו ובמקומו נתן לי טריטייס 5 מג וקרדילוק 5 מג פעם ביום בבוקר.כדורים אלו לא עזרו ולחץ הדם עלה.ואז הרופא הוסיף דיזותיאזיד 25 מג .לחץ הדם התאזן.
    אחרי כחודש טיפול ביקש ממני הרופא לבצע בדיקת דם.
    בבדיקה הסוכר עלה מ 114 ל 145, הכולסטרול ל 180 מ-142 בבדיקות בחודש יולי השנה. כמו כן התחילו לי כאבים חזקים באיזור הכליות.
    עקב הנ"ל ביקש הרופא להפסיק את השימוש בדיזותיאזיד ולקחת רק את השניים האחרים.עשיתי כך ולחץ הדם שב לעלות.
    אני מאד מוטרדת מכך ששום טיפול לא עוזר ואם עוזר ללחץ דם ישנם תופעות לוואי.
    אשמח מאד אם תוכל עם נסיונך הרב להמליץ לי מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לח"ד וטיפול תרופתי

פרופ` אליעזר קליינמן
    10/11/2020

הייתי מנסה לרקפרס 10 מ"ג בערב ולבקש מהרופא המטפל הפניה להולטר לחץ דם ל 24 שעות לבחון את יעילותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ללחץ דם שלא עוזר

ענת
    10/11/2020

תודה רבה לך על תשובתך המהירה
    ראיתי שהכדור המוצע הוא מאותה משפחה כמו האמלודיפין 10 מג אותו נאלצתי להפסיק בגלל תופעות לוואי-לחץ בחזה ונפיחות בקיבה,קשיי נשימה,ריח רע מאד מהפה,ובצקות ברגל. האם לא חוזרים לאותו דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    11/11/2020

רוב הסיכויים שלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו