הפרש נמוך בין הדיאסטולי לסיסטולי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרש נמוך בין הדיאסטולי לסיסטולי
    אני
    22/02/2021

בת 30. ברקע חשד ותהליך אבחון למיוטוניק דיסטרופי טייפ 2. קיימת עליה קלה וקבועה בערכי טרופונין. MRI לב חזר תקין.

יש לי רגעים ביום שאני מרגישה ממש לא טוב פיזית. - פתאום בלי קשר לכלום אני מוצפת בגל של בחילה קשה וחולשה ומרגישה שאני חייבת לשבת או לשכב. זה חולף מהר, תוך דקה-שתיים, אבל כשזה קורה זה מרגיש ממש רע, כאילו אני עומדת להתעלף.
    בימים האחרונים החלטתי למדוד לחץ דם כשזה קורה. כשאני מרגישה טוב הוא תקין לגמרי (באיזור 115 על 80), אבל בכל הפעמים שלא הרגשתי טוב ומדדתי מה שהיה מוזר הוא שההבדל בין הסיסטולי לדיאסטולי היה קטן. פעם אחת 90 על 70 ועכשיו הוא היה 95 על 87.
    זה הגיוני? זה תקין? כזה הפרש קטן ביניהם? ברוב הפעמים זה מלווה בדופק רגיל, אבל פעם אחת הדופק היה גבוה (143 במנוחה). מה יכול לגרום לכך והאם יש סיבה לחשש בריאותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך

פרופ` אליעזר קליינמן
    22/02/2021

ייתכן שמדובר בהתקפים של הפרעות קצב מהירות. בקשי מהרופא המטפל הפניה להולטר אקג. הפרשים כה קטנים בין לחצי הדם הסיסטולי/דיאסטולי הם טעות במדידה בדר"כ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו