מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרש נמוך בין הדיאסטולי לסיסטוליאני22/02/2021
בת 30. ברקע חשד ותהליך אבחון למיוטוניק דיסטרופי טייפ 2. קיימת עליה קלה וקבועה בערכי טרופונין. MRI לב חזר תקין.
יש לי רגעים ביום שאני מרגישה ממש לא טוב פיזית. - פתאום בלי קשר לכלום אני מוצפת בגל של בחילה קשה וחולשה ומרגישה שאני חייבת לשבת או לשכב. זה חולף מהר, תוך דקה-שתיים, אבל כשזה קורה זה מרגיש ממש רע, כאילו אני עומדת להתעלף.
בימים האחרונים החלטתי למדוד לחץ דם כשזה קורה. כשאני מרגישה טוב הוא תקין לגמרי (באיזור 115 על 80), אבל בכל הפעמים שלא הרגשתי טוב ומדדתי מה שהיה מוזר הוא שההבדל בין הסיסטולי לדיאסטולי היה קטן. פעם אחת 90 על 70 ועכשיו הוא היה 95 על 87.
זה הגיוני? זה תקין? כזה הפרש קטן ביניהם? ברוב הפעמים זה מלווה בדופק רגיל, אבל פעם אחת הדופק היה גבוה (143 במנוחה). מה יכול לגרום לכך והאם יש סיבה לחשש בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
פרופ` אליעזר קליינמן22/02/2021ייתכן שמדובר בהתקפים של הפרעות קצב מהירות. בקשי מהרופא המטפל הפניה להולטר אקג. הפרשים כה קטנים בין לחצי הדם הסיסטולי/דיאסטולי הם טעות במדידה בדר"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)