שאלה בנושא הפרש ערכים של לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא הפרש ערכים של לחץ דם
    יוסי
    21/07/2021

לפרופסור המכובד שלום רב,
    אני בן 67, 1.82 בגובה, משקל 85 ק"ג. אני סובל מיל"ד מעל 30 שנה ומטופל באנלדקס 25 מ"ג וכן בנורמיטן 12.5 מ"ג פעם ביום. כל בדיקות הדם ובשתן שעשיתי לאחרונה תקינות. אין אנמיה, ויטמין B12 תקין וכן תפקודי בלוטת תריס- תקינים.
    בחודשים האחרונים אני מודד לחץ דם כמעט כל יום . ההפרש בין הסיסטולי לדיאסטולי הוא ברוב המקרים יותר מ-50 נקודות, לאחר מדידה שלישית . למשל: 130/70 או 120/65 . אני עוסק בפעילות גופנית -הליכה- במשך 180 דקות בשבוע .אציין שאין לי שום תלונות כגון: לחץ בחזה, קשיי נשימה וכו,.
    שאלותיי:
    1 האם יתכן שישנה בעיה בלב? אם כן מהי ההמלצה שלך? האם זה מצריך אקו-לב?
    2- אם אולי מדובר בבעיה במסתם האורטלי- ובהנחה שישנה בעיה או דליפה קטנה- האם היא ניתנת לפתרון גם על ידי טיפול תרופתי ולאו דווקא פולשני?
    3- האם בגיל שלי ההפרש בין הסיסטולי לידאסטולי חייב להיות עד 40 נקודות או שמותר קצת יותר גבוה?
    4- האם מותר לי להמשיך בפעילות גופנית?
    סליחה על כל השאלות ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    21/07/2021

לא נראה שיש בעיה. הפרשי לחץ דם כאלה אופייניים לטיפול בנורמיטן ודומיו. אתה יכול לבקש הפניה לאקו לב שגם טוב למעקב לחץ דם וגם לאבחון בעיה מסתמית בלב שנראה לי שלא קיימת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו