לחץ דם גבוה באופן פתאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה באופן פתאומי
    מאי
    10/08/2021

שלום בשנית דוקטור
    אני אמורה לחזור על בדיקת הולטר לב 48 שעות
    בשלושת הימים האחרונים היה לי יום לאחר יום עליית דופק ל160 במנוחה מוחלטת ללא שום מאמץ זה קורה כשלוש דקות לאחר קימת הלילה שאני הולכת מספר מטרים בבית ללא שום מאמץ !!! ( לאחר הטלת שתן אם זה חשוב לציין )
    אני מתחילה להרגיש את הדופק עולה ודפיקות לב חזקות במיוחד
    בעת מדידת לחץ הדם המדדים מגיעים ל190/ 100 והדופק ל150
    ביום הראשון שזה קרה נטלתי קרדיולוק 1.25 ותוך כחצי שעה המדדים חזרו להיות תקינים
    ביום השני שזה קרה לא לקחתי והמדדים חזרו להיות תקינים ללא טיפול תרופתי
    היום בבוקר שזה קרה נטלתי שוב קרדיולוק המדדים חזרו להיות תקינים אך הדופק נשאר כ45 דקות כ100 במנוחה
    שאלה ראשונה מכיוון שהיום אני אקח הולטר לב ל 48 שעות האם נטילת הקרדיולוק לא תפריע לבדיקה הרי הכדור מוריד דופק לפחות חיממה ולחץ דם אותה שאלה לגבי הולטר לחץ דם שאעשה בשבוע הבא ל24 שעות
    האם עליי להפסיק את נטילת הקרדיולוק ?
    אני מפחדת לא לקחת שזה קורה כי איני יודעת כרגע מה הסיבה לתופעה שחוזרת ברצף כבר שלושה ימים כל בוקר בדיוק באותה צורה שתיארתי
    יש לציין שהפעם הראשונה שזה התחיל היתה 4 ימים קודם עם לחץ דם גבוה באופן פתאומי ודופק סדיר וזה היה בשעות הערב כפי שכבר כתבתי לך בפורום בשבוע שעבר
    עוד אציין שלחץ הדם שלי מאז סגירת הpfo נמוך מאוד 100/55 לפני היה בדרך כלל 130/80
    לדוגמא אתמול בחצות מדדתי המדדים היו 95/55 מה שקרה הבוקר היה בשעה 0645

אשמח לשמוע ממך מה דעתך
    אני בלחץ אטומי
    תודה רבה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה באופן פתאומי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    10/08/2021

נראה לי שעדיף לא לקחת כלום ואם תופיע שוב התופעה שאת מתארת תקחי את הקרדילוק. חשוב לתעד בהולטר גם את התופעה וגם את תגובת הכדור כדי לדעת איך לטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה באופן פתאומי

מאי
    10/08/2021

דוקטור יקר
    תודה רבה על המענה המהיר
    היום מהשעה 1200 אני עם הולטר לב ל48 שעות לקחתי קרדיולוק בשעה 0700 בבוקר מכיוון שהדופק קפץ ל160 ולחץ הדם הגיע ל180/90 ויותר ופחדתי שיקרה משהו כי הסיבה שסגרו לי את הpfo היה שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים לאוטמים שנתגלו בבדיקת mri ראש בגיל 36 ומאז עבר עשור והיתה דינמיקה של אותם שינויים איסכמיים בחומר הלבן
    האם זה לא מסוכן להישאר במצב שאני נמצאת בו כבר 3 ימים ברציפות ? האם הקרדיולוק לא יפגע באיכות הבדיקה כי הרי הכדור מוריד את לחץ הדם והדופק וזה לא המצב האובייקטיבי
    התור שלי להולטר לחץ דם רק ביום שני הבא
    האם לקחת את הקרדיולוק ?
    במידה ויהיה שוב אירוע ?
    יש לציין שבתקופה זו אני נוטלת אספירין במינון של 100 לכל החיים כמו שביקשו ופלאביקס 75 לשלושה חודשים מאז הצינתור ( 7 שבועות )
    אודה לך על המענה

ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו