מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה באופן פתאומימאי29/08/2021
ערב טוב דוקטור
בת 47 כחודשיים לאחר סגירת צנתור לסגירתpfo בעקבות שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם קטנים
הולטר לחץ דם תקין
הולטר לב 48 שעות דופק מקסימלי 150 במנוחה ממקור סינוס
כל הבדיקות נעשו עקב אירועים שנמשכים כשלושה שבועות ברצף לאחר קימה ממצב של שכיבה לישיבה בלילה שאני קמה לשירותים או בבוקר מה שקורה שיש עלייה פתאומית בלחץ הדם לערכים של 190/90 ויותר ודופק של 150 במנוחה מוחלטת
לפעמים הפנים חמות ובאחת הפעמים כפות רגליים היו חמות מאוד
בנוסף מבצעת בירור אנדוקריני ואיסוף שתן 24 שעות למטאנפרינים עד כה הכל תקין ממה שהגיעו התוצאות ממתינה לעוד מספר בדיקות דם שיגיעו
ניסיתי לקחת קרדילוק במינון 1.25 אך לחץ הדם שלי שבדרך כלל נמוך מאז הסגירה של הpfo סביב 90/60 יורד עוד יותר אז הפסקתי ליטול את הקרדילוק
האם זו תופעה מוכרת מה שאני מתארת לאחר הצינתור ?
האם לחצי דם יכולים להיות נמוכים מהרגיל לאחר צינתור לסגירת pfo לפני הפעולה לחצי הדם שלי היו סביב 120/80
אני ממש מתוסכלת מהמצב לא לישון בלילות כבר כשלושה שבועות
ולאף אחד אין הסבר למה זה קורה
חשוב לציין באחת הפעמים שזה קרה לא לקחתי קרדיולוק המדדים חזרו להיות תקינים תוך כחצי שעה באופן ספונטאני
האם מותר לקחת קרדיולוק רק בזמן שזה קורה ? מה עדיף
אשמח לשמוע את דעתך
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובץ מצורף לבדיקת הולטר לב 48 שעות
מאי29/08/2021האם על פי האירועים ובדיקה זו עליי ליטול קרדילוק במינון 1.25 למרות שלחצי הדם שלי מאוד נמוכים כל היום סביב 100/50 ועולים רק בלילה לאחר שכיבה ובבוקר ?
יש לציין שאני נוטלת את הקרדילוק בערב ולא בבוקר כי זה לא השפיע על אירועי הלילה
אם טיפול תרופתי ובלי הדופק ולחץ הדם יורד תוך חצי שעה ואף פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה ארוכה מדי להתייחסות כאן
פרופ` אליעזר קליינמן02/09/2021ארוך מדי להתייחסות כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)