מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דם - האם הכרחי לקחת כדורים?פרופ` אליעזר קליינמן25/06/2008
אני בן 55 . עד עכשיו לא הייתי מודד לחץ דם באופן קבוע וכאשר היו מודדים לי בעבר היה בממוצע
140/90 . בחודשים אחרונים ערכי לחץ דם שלי התחילו להראות ערכים גבוהים יותר,
גם ערכים של 145/95 גם 150/100 . אני מודה שאני אוהב לשתות אלכוהול מעל למדה המומלצת
וגם מעשן מספר סגריות ביום (כ- 5 ). כמו כן אני שוקל כ- 90 קילו וגובה 177 .
קודם שקלתי כ- 85 . החלטתי לקחת את עצמי לידיים. הפסקתי את הסגריות ואת האלכוהול.
כמו כן מתחיל להוריד משקל. עשיתי מפוי לב - תקין ואקו לב - תקין . קניתי מכשיר לחץ דם ומתחיל
למדוד בבוקר וערב . כרגע הם בסביבות ה- 145/95 בבוקר ובסביבות 147/98 בערב.
מדידות אלה הן של ימים אחרונים. לפני זה לא מדדתי קבוע , כפי שציינתי.
שאלה שלי האים קודם למצות את "המשטר" החדש בלי תרופות או להתחיל תרופות עכשיו.
רופאה שלי לא החלטית בנושא ומעלה אפשרות של חצי כדור נורמלול 25mg כל בוקר.
אני הייתי מעדיף למצות קודם דיאטה, פעילות גופנית , הפסקת סגריות לגמרי וגם הפסקת
אלכוהול אבל מצד שני אולי מסוכן לחכות.
אודה אם תוכל להביע את דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן26/06/2008אמנם לחצי הדם שלך נחשבים גבוליים+ לענין התחלת טיפול. אם החלטת לקחת את עצמך לידיים הייתי ממליץ לך גם לאמץ תזונה מתאימה ומאוזנת הכוללת ירקות ופירות, רצויה תוספת אומגה 3 של 2 גרם ליום, תכשירים המכילים ריכוז של 60% לפחות, וכן ניתן לנסות תוספי שום. במידה ואילו לא יועילו, יהיה מקום לשקול תוספת תרופתית מתאימה. רצוי דוקא של תרופות מרחיבות כלי דם ולא מסוג הנורמיטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)