יתר לחץ דם - האם הכרחי לקחת כדורים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם - האם הכרחי לקחת כדורים?
    פרופ` אליעזר קליינמן
    25/06/2008

אני בן 55 . עד עכשיו לא הייתי מודד לחץ דם באופן קבוע וכאשר היו מודדים לי בעבר היה בממוצע
    140/90 . בחודשים אחרונים ערכי לחץ דם שלי התחילו להראות ערכים גבוהים יותר,
    גם ערכים של 145/95 גם 150/100 . אני מודה שאני אוהב לשתות אלכוהול מעל למדה המומלצת
    וגם מעשן מספר סגריות ביום (כ- 5 ). כמו כן אני שוקל כ- 90 קילו וגובה 177 .
    קודם שקלתי כ- 85 . החלטתי לקחת את עצמי לידיים. הפסקתי את הסגריות ואת האלכוהול.
    כמו כן מתחיל להוריד משקל. עשיתי מפוי לב - תקין ואקו לב - תקין . קניתי מכשיר לחץ דם ומתחיל
    למדוד בבוקר וערב . כרגע הם בסביבות ה- 145/95 בבוקר ובסביבות 147/98 בערב.
    מדידות אלה הן של ימים אחרונים. לפני זה לא מדדתי קבוע , כפי שציינתי.
    שאלה שלי האים קודם למצות את "המשטר" החדש בלי תרופות או להתחיל תרופות עכשיו.
    רופאה שלי לא החלטית בנושא ומעלה אפשרות של חצי כדור נורמלול 25mg כל בוקר.
    אני הייתי מעדיף למצות קודם דיאטה, פעילות גופנית , הפסקת סגריות לגמרי וגם הפסקת
    אלכוהול אבל מצד שני אולי מסוכן לחכות.

אודה אם תוכל להביע את דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלי

פרופ` אליעזר קליינמן
    26/06/2008

אמנם לחצי הדם שלך נחשבים גבוליים+ לענין התחלת טיפול. אם החלטת לקחת את עצמך לידיים הייתי ממליץ לך גם לאמץ תזונה מתאימה ומאוזנת הכוללת ירקות ופירות, רצויה תוספת אומגה 3 של 2 גרם ליום, תכשירים המכילים ריכוז של 60% לפחות, וכן ניתן לנסות תוספי שום. במידה ואילו לא יועילו, יהיה מקום לשקול תוספת תרופתית מתאימה. רצוי דוקא של תרופות מרחיבות כלי דם ולא מסוג הנורמיטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו