מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם וכולסטרול הטיפול היעיל.מיכל03/07/2008
שלום רב מעט ארוך מתנצלת (יש לי עוד המון שאלות) בת 41 עודף משקל של כ-10-12 ק"ג לא עוסקת בפעילות ספורטיבית. פניתי לרופא משפחה עקב לחץ בחזה בימים האחרונים הלחץ מופיע ונעלם ללא קשר למאמץ גופני. נבדק: לחץ דם מס' בדיקות -ממוצע--160/95 אק"ג ובדיקה פיסית-(ממה שנכתב בהפניה לאקו לב ובדיקת מאמץ)-קולות לב תקינים ללא קולות נוספים ללא אוושות.85 לדקה. אק"ג -קצב סינוס ללא סימני איסכמיה חריפה. אין מחלות נוספות. שני הריונות הסתיימו לאחר לידה עם לחץ דם גבוה מאוד .(כרשום מעלה) אוזן לחודש ע"י כדורים. רופא משפחה שלח לבדיקות דם ,אקו לב ומאמץ והחליט לתת טיפול ללחץ דם :טריטייס 5 מ"ג. בדיקות דם הגיעו . הכל(כולל טריגליצרידים) פרט לכולסטרול היה בנורמה. כולסטרול: כללי 257 LDL -176 HDL-60 שאלותי: א-האם לחץ דם גבוה כזה לא דורש בדיקות בירור מקיפות יותר?איזה? ב-האם הורדה במשקל ופעילות ספורטיבית יכולים לעזור וניתן בעתיד לוותר על הטיפול? ראיתי המלצה לאומגה 3 ותוספי שום.בכמה עוזרים כל האמצעים האלטרנטיביים? ג-ביק מהרופא גם בדיקת דם להורמון לב ולקרישת דם והוא טען שאלו בדיקות שלא נעשות בקופ"ח. התשובה לא נראית לי כ"כ .האם להתעקש או שאני מגזימה?האם הבדיקות לא חשובות מספיק? ד-האם לחץ דם כזה ששני הערכים שלו גבוהים יחול לנבוע מלחץ נפשי או מתח אחר? ה- אני ישנה מעט מאוד-5-6 שעות ביממה וגם אז השינה לא איכותית-האם חוסר שינה מעלה את לחץ הדם? בכמה? ו- האם יתכן שלחץ דם גבוה מאוד בערב גורם לסוג של עירנות שמקשה על הירדמות? אני לוקחת את הכדורים ללחץ דם 3 ימים ויש לי תחושת חולי כללית .אני מעט מסוחררת כאבי ראש קלים ולעיתים נושמת בכבדות אבל אין ממש תחושה של חוסר אויר אלא יותר של כבדות וחולשה.באופן כללי חשה יותר טוב מתחושות הלחץ בחזה שהיו קודם אבל אני בהחלט לא במיטבי.בנוסף יש לי כאבי שרירים ברגליים שאני לא יודעת אם זה שרירים תפוסים או-האם זה חלק מההסתגלות לתרופה? או אולי משהו אחר?-האם יתכן שרופא המשפחה פספס למרות האקג? האם כדאי להתחיל מיד טיפול לכולסטרול או לרדת במשקל ופעילות ואז לבדוק שוב? תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008בהנחה שלחץ הדם בין ההריונות היה תקין, המצב הסביר ביותר בכל זאת הינו יתר לחץ דם ראשוני. האם במשפחה סיפור של לחץ הדם גבוה?
לאחר בדיקה גופנית, בדיקת אקג ובדיקות מעבדה תקינות (גם שתן?) הסיכוי של לחץ דם משני, לא גבוה, אבל עם הקשיים לשינה אחד מהדברים שאולי כדאי לבדוק אם אין לך תסמונת דום נשימה לילית.
האם דרושות בדיקות נוספות? תלוי מה יקרה עם איזון הערכים.
אם תרדי במשקל ותתחילי עם פעילות אירובית סדיקרה, סביר להניח שלחץ הדם ירד בהתאם.
היות ומטרת הטיפול הינו להוריד את הסיכון של מלת לב ואירוע מוחי, רצוי להוריד- בלי דחף- את רמת הכולסטרול מתחת ל- 100 מ"ג/ד"ל
כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה על מנת לבדוק אם יש אלטרנטיבה או התלונה לא קשורה בכלל עם הטיפול. בדרך כלל טריטטיס לא עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)