מאד מוטרד בגלל י.ל.ד לראשונה בחיי ואשמח להכוונה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאד מוטרד בגלל י.ל.ד לראשונה בחיי ואשמח להכוונה...
    איתן
    02/09/2023

שלום ד"ר נכבד,

(מתנצל מראש על המגילת אסתר...)

1. בן 53, משקל 80 קג, ללא בעיות רפואיות קודמות, אתלט וספורטאי כל חיי, עם בריקרדיה, למעט טינטון שום בעיה, ואנטי כדורים. עד לפני כחצי שנה, ל.ד 115/80, מבדיקת אקו לב במאמץ שנעשתה עכב תלונות על לחצים בחזה, שיצאה תקינה מבחינה קארדיאלית, למעט החסרת פעימת לב, שזה משהו שכיח.

עשיתי לפני 4 חודשים, דיאטה מטופשת ולא מבוקרת של חודשיים וחצי, בהם הורדתי 10 קג, כאשר בחודש הראשון אכלתי רק אפונה מוקפאת, גזר חי, חסה ומים, ובחודש וחצי לאחר מכן הוספתי טונה במים וביצים. מדבר על כמויות גדולות ביום, חצי קילו אפונה ירוקה ועוד חצי קילו גזר ביום.

לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש חולשה בכל הגוף, עשיתי בדיקות דם, שיצאו תקינות, למעט קריטינין שעבר את התחום העליון 1.43 ובנוסף ה GFR היה 55, אך מאז חזרתי מספר פעמים על בדיקות הדם וערכים אלה תקינים.

אציין, כי אימי היקרה ז"ל, רק בגיל 70 החלה חסבול מפרפור בלב, וקצב לא סדיר, ולאחר שלא עשתה אבלציה, בגיל 71 נפטרה מדום לב. אבי בן 90 ובריא.

לא יודע אם וכמה זה מעמיד אותי בקבוצת סיכון.

2. בחודש האחרון, וייתכן כבר קודם, שכן לא מדדתי לפני כן, "נולד" בגופי י.ל.ד סימפטומטי, 140/90 ביום טוב ו- 170/100 ביום רע (דינמי במהלך היום והלילה), לכאורה, ייתכן עכב חרדות וסטרס מתמשך (כל החיים אני בסטרס וגם חרדתי מטבעי ורק עכשיו פתאום משפיע?), אך ייתכן גם ממחלה שניונית, ולכן נמצא בהליך בירור שיסתיים עוד 10מימים ויכלול: הולטר 24/7, סונר כליות, עורקים ואדרנלים, שלילת פאכורוצוטיצומה בבדיקת איסוף שתן.

אציין כי כבר הייתי במיון פעמיים (תה"ש ואיכילוב).

בשתי הפעמים מדדו לי י.ל.ד של 185-190 על 110. אולי בגלל תסמונת החלוק הלבן. אך סרבו לאשפז אותי להערכה רפואית ושלחו אותי לקהילה לאחר שבדיקות דם, סי.טי ללא חומר ניגודי וא.ק.ג יצאו תקינות.

3. עד שיסתיים הבירור המלא, בהנחיית ר. משפחה, נוטל טריטייס 2.5 מ"ג כל בוקר, לצערי, כרגע, ללא איזון של לחץ הדם. אם יורד אז יורד מינימום ל 135-140 על 85/90 בהתאמה וגם זה לפרק זמן קצר, ואז עולה ומתייצב בטווחים סביב 145-150 בגבוה ו -95-100 בנמוך. ולפעמים גם 160/100.

הדופק גם דינמי, ומגיע במנוחה גם ל 75, משהו שאף פעם לא היה לי (תמיד היה לי 50-60).

אציין כי אומנם בודק נכון אבל מספר פעמים ביום, ואני מודע לכך שזה לא טוב כי מכניס את כל הגוף והראש ללחץ בתקווה שהפעם אראה מספרים נמוכים בצג.

בבי"ח הומלץ על נורווסק 5 מ"ג רק של.ד עולה מעל 145, ורופא המשפחה המליץ על טריטייס, מנשפחת חוסמי ACE, שזה קו ראשון לחולים חדשים, בהתחלה מ-י.ל.ד של 150, ועכשיו שינה את דעתו לפעם ביום בבוקר 2.5 מ"ג ואפילו גם בערב כדי להגיע לאיזון בלי קשר לבדיקת הולטר ל.ד,שטרם בוצעה.

4. מאחר ונלווה ללחץ דם כאב ראש ובחילות, התחלתי ליטול פעמיים שלוש, קומבודקס, אך הפסקתי שכן רשום כי הכדור לא מומלץ לסובלים מלחץ גם גבוה.

5. לחרדה / שינה לוקח רבע כדור ואבן רק שאין ברירה.

6.נוטל 10 ימים רמוטיב, (מעדיף על פני ציפרלקס), לאחר שרופא המשפחה מנסיונו שלל קשר בין הכדור לעליית לחץ דם. בנוסף התחלתי רדיולה. שני הכדורים אמורים להעלות את רמת הסרטונין בדם, אך זה ייקח לפחות שלושה שבועות - חודש עד שאתחיל להרגיש הטבה, אם לאו.

7. בדיקות דם עד כה, ושיישאר ככה, תקינות, כולל שלילת חלבון בשתן, למעט ירידה באשלגן מרמה קבועה של 4.4 ל 3.4. לפיכך, מאז נוטל תוסף מזון של אלטמן מגנזיום בשילוב אשלגן כלואוריד 100 מ"ג, שזה נמוך מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו