יתר לחץ דם וגלולות למניעת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם וגלולות למניעת הריון
    אורית
    06/07/2008

שלום, אני בת 29 עם BMI 20. לאחרונה אני עוברת תקופה עמוסה עם מתח ולחצים. בבדיקה שגרתית התגלה לחץ דם של 140/85 ומאז אני במעקב כשלחץ הדם נע בין 85/130-92/150. לפני עשרה ימים הפסקתי את השימוש בגלולות למניעת הריון ונתוני המדידות הם מן הימים בהם כבר לא נטלתי את הגלולות. שאלותי הן: א. מהן ההשפעות של מתח ולחץ על לחץ הדם? ב. האם מומלץ לי בשלב זה לשוב ולהשתמש בגלולות למניעת הריון? ג. מה מומלץ לי לעשות עם ערכי לחץ דם אלו? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    06/07/2008

מתחים והתרשויות יכולים להעלות זמנית את לחץ הדם והדופק, אבל צריך לבדוק עד כמה מהמדידות הגבוהות קשורות לאירוע זה או אחר, מה שניתן לבדקו בניטור אוטומטי של לחץ דם במשך 24 שעות.
    גלולות למניעת הריון מכילות הורמון האסטרוגן שיכול לגרום לעליה בלחץ הדם. דרושה הפסקה של מספר שבועות כדי לבדוק אם לחץ הדם חוזר לנורמה ברוב המדידות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו