מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנודתיות בלחץ הדם.דניאל22/07/2008
שלום סוגיית לחץ הדם אצלי קצת מעסיקה אותי. אני בן 35. לא מעשן. לא שותה. מבצע פעילות אירובית כמעט כל בוקר למשך 15 דקות (ריצה). בנוסף משחק 3 פעמים בשבוע משחקי כדור (טניס וכדורסל). גובה 1.8 משקל 77 ק"ג בערך. יש ברשותי מכשיר ביתי למדידת לחץ דם. אני בודק מידי פעם ומקבל תוצאות שאינן ברורות לי. לדוגמא היום בצהריים. כשעה לאחר הארוחה: בדיקה ראשונה 160/80 דופק 90. בדיקה לאחר הליכה קצרה לעבר ארון המכשיר. לאחר 5 דקות מנוחה על המיטה (לא שכיבה כי אם ישיבה בזווית 60 מעלות לאחור). 145/68 דופק 90 112/66 דופק 82 121/58 דופק 81 131/64 דופק 83 121/64 דופק 81 התוצאות מסודרות על פי סדר הבדיקה. נערכו בהפרש של כמה 20-30 שניות אחת מהשנייה. בדרך כלל הדופק שלי הוא באזור ה- 60-70. אולי עומס החום משפיע על הדופק. בכל מקרה, שתי שאלות. מדוע אני חווה את התנודתיות הזו. האם יש מקום להיוועץ עם מומחה. כל תזוזה שלי תעלה את לחץ הדם נניח לאזור 150 / 85-80 בכל הפעמים שאני בודק לחץ דם הבדיקה הראשונה מאוד גבוה לעומת הבאות אחריה בהפרש של 5-8 דקות. להבנתי לחץ דם תקין אמור להיות גם במצב פעיל טבעי ולא רק במצב של מנוחה/רוגע. אני מבין שההפרש בין הגבוה לנמוך מציין את נפח הפעימה. האם אין מדובר בנפח פעימה גדול. קראתי שנפח פעימה תקין הוא בין 40-50 ומעבר לכך יכול להעיד על הסתיידות העורקים. אבא שלי סובל מייתר לחץ דם ומטופל בתרופות בהצלחה. תודה מראש על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
פרופ` אליעזר קליינמן22/07/2008כל התנודות שלך הן בגדר הנורמה ובהתחשב גם במגבלות המכשיר. לחץ הפעימה הוא בדר"כ גדול יותר אצל העוסקים בספורט ובעלי כושר גופני גבוה.
אני מציע לך לעקוב אחר לחץ הדם לא יותר מאחת לשבוע. פעילות גופנית מעלה את לחץ הדם עד 200/100 בשיא הפעילות וזה נחשב עדיין בגדר הנורמה. לחצי הדם הנורמליים במצב מנוחה ורגיעה נעים בין 100/60 ועד 140/90.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)