לחץ דם גבוה בעת בדיקת מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה בעת בדיקת מאמץ
    אהרון
    23/07/2008

אני בן 56 לפני ניתוח (הרניה) וביצעתי מבחן ארגומטרי בעקבות כאבים בחזה, בצד שמאל וביד שמאל. התוצאות: לפני מאמץ דופק 113 ל"ד 170/80. ברמת עומס 1 למשך 3 דק' דופק 123 ל"ד 180/80. ברמת עומס 2 במשך 3 דק' דופק 138 ל"ד 210/80. ברמת עומס 3 דופק 157 ל"ד 240/80. בהתאוששות דופק 117 ל"ד 180/80. סה"כ 8 דקות המאמץ הופסק עקב: דופק מטרה. בשיא המאמץ נמדד קצב לב 157 ולחץ דם 230/80 לא ניצפו הפרעות קצב, קוצר נשימה, כאבים בחזה, ושינויים אסכמיים. הודגמה תגובה היפרטנסיבית למאמץ. יצויין כי הייתי לחוץ מאוד לפני הבדיקה בדומה לבדיקות לחץ דם קודמות שבעקבותיהם ביצעתי ב3/08 בדיקת הולטר לחץ דם שתוצאותיו ל"ד ממוצע 111/65 דופק 69. הערכים הגבוהים ביותר בהולטר במדידה הידנית הראשונה עם התקנת ההולטר היו 145/83 אקו לב מ3/08 - תקין. יצויין כי כשעה לאחר המבחן הארגומטרי בעודי ממתין לתוצאה ביקשתי מדידת ל"ד נוספת והתוצאה הייתה 140/80. 1) האם יש אפשרות שערכי הל"ד הגבוהים במבחן המאמץ הם תוצאה מנקודת הפתיחה הגבוהה 170/80 שנבעה מן הלחץ שבו הייתי נתון או שהם מצביעים על בעיה? 2) האם יש לנתונים אלו השפעה בעניין הניתוח? תודה, אהרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאהרון

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/07/2008

יש אפשרות שלחץ הדם הסיסטולי הגבוה הוא עקב התרגשות רבה ולחץ גבוה בפתיחה. יחד עם זאת יש לעקוב אחר לחץ הדם ואם יהיה גבוה לפני הנתוח יש מקום לאזן אותו תרופתית ולו לזמן קצר. עליך להתייעץ עם רופאך בענין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו