לחץ דם גבוהה בעת בדיקה ארגומטרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוהה בעת בדיקה ארגומטרית
    משה וקנין
    18/09/2008

שלום ! לאחרונה נמצא אצלי לחץ דם גבוהה בעת בדיקה ארגומטרית 200/80 את הבדיקה ביצעתי במרפאת ספורט מיוחדת של קופת החולים ,אני בן 37 גובהי 180 ואני שוקל כ 75 ק"ג ,אני די פעיל אני רוכב הרבה על אופניים בשטח ובכביש ואף משתתף בתחרויות ,יש לי שיגרת אימונים שבועית המורכבת מחמישה אימונים אירובים ועוד שלושה אימוני כח כמו כן אני מקפיד על תזונה נכונה (ביקרתי אצל דיאטנית קלינית כדי לקבל תפריט המתאים לצרכי) . בבדיקת הולטר שביצעתי לחץ הדם הממוצע היה 130/80 ,הרופא שבדק אותי בקופת החולים התיר לי להמשיך להתאמן אך תחת מעקב ובדיקות תקופתיות. 1. מה שאני מנסה להבין הוא מדוע לחץ הדם שלי הוא גבוהה בעת מאמץ ? (במנוחה הערכים שנלקחו היו 140/80) 2.איך עלי להתייחס לתופעה ? 3.האם אתה חושב שזה מצריך טיפול תרופתי או משהוא אחר ? אשמח אם תוכל להתייחס לכל השאלות תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למשה

פרופ` אליעזר קליינמן
    18/09/2008

לחץ הדם הנורמלי במנוחה הינו עד 140/90. בבדיקת מאמץ הוא תמיד עולה במצב נומלי ועשוי להגיע עד 200/100 . כל אלה נחשבים עדיין ערכים תקינים. לפיכך בדיקותיך הן תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

משה וקנין
    21/09/2008

לחץ דם גבוהה בעת בדיקה ארגומטרית משה וקנין 18.09.08 08:04 שלום ! לאחרונה נמצא אצלי לחץ דם גבוהה בעת בדיקה ארגומטרית 200/80 את הבדיקה ביצעתי במרפאת ספורט מיוחדת של קופת החולים ,אני בן 37 גובהי 180 ואני שוקל כ 75 ק"ג ,אני די פעיל אני רוכב הרבה על אופניים בשטח ובכביש ואף משתתף בתחרויות ,יש לי שיגרת אימונים שבועית המורכבת מחמישה אימונים אירובים ועוד שלושה אימוני כח כמו כן אני מקפיד על תזונה נכונה (ביקרתי אצל דיאטנית קלינית כדי לקבל תפריט המתאים לצרכי) . בבדיקת הולטר שביצעתי לחץ הדם הממוצע היה 130/80 ,הרופא שבדק אותי בקופת החולים התיר לי להמשיך להתאמן אך תחת מעקב ובדיקות תקופתיות. 1. מה שאני מנסה להבין הוא מדוע לחץ הדם שלי הוא גבוהה בעת מאמץ ? (במנוחה הערכים שנלקחו היו 140/80) 2.איך עלי להתייחס לתופעה ? 3.האם אתה חושב שזה מצריך טיפול תרופתי או משהוא אחר ? אשמח אם תוכל להתייחס לכל השאלות תודה רבה הדפסה שלח לחבר סגור למשה פרופ' אליעזר קליינמן 18.09.08 20:53 לחץ הדם הנורמלי במנוחה הינו עד 140/90. בבדיקת מאמץ הוא תמיד עולה במצב נומלי ועשוי להגיע עד 200/100 . כל אלה נחשבים עדיין ערכים תקינים. לפיכך בדיקותיך הן תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו