יל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יל"ד
    עופר
    19/11/2008

ערב טוב. בעבר הייתי עם לחץ דם גבולי-140/90,לאחר דיאטה ופעילות גופנית ירדתי לטווחים נורמלים(130/80) לפני חודש וחצי נקעתי תרגל,ולפני שבוע חזרתי לעבוד הייתי מאוד מאוד עצבני,פניתי למרפאה ושם נמדד לחץ דם גבוה מאוד 210/1120,שלאחר מנוחה ירד ל170/110,נשלחתי למעכב במיון,שם הלחץ דם המשיך לרדת. במיון המליצו להתחיל עם חצי כדור,אך למחרת אצל רופא המשפחה חזרתי ל-140/90,ושוב הציע דיאטה ופעילות. הייתי במעכב בבית בשלושה הימים הראשונים לחץ הדם היה נורמלי הייתי במנוחה מלאה,ביומים האחרונים בבוקר היה לחץ דם נורמלי-125/85 אך שהפעלתי תרגל לחץ הדם עלה ל-160/110,תוך תחושת עיפות חולשה וטשטוש בעניים.ובערב לאחר מנוחה חזר למורמלי-130/85. בימים הראשונים של החבלה היו לי ימי חולשה,שנעלמו מהר מאוד קשרתי זאות להתחלת הליכה על הרגל. שאלותי: 1. האם כאב מגביר לחץ דם? 2.לחץ נפשי מגביר לחץ דם מבין האם,לוקח זמן עד שחוזר הלחץ לתקין לאחר הלחץ?מציין שדי נרגעתי אבל מחשבות עדין מטרידות אותי. 3.במקרא שלי כדאי לקחת תרופה?ואם התחיל תרופה ולאחר שאבריא ויהיה פעיל והוריד משקל אוכל להפסיק את התרופה?(הכוונה לתקופה שבאה הרגל תחלים,האורטפדים טעונים שבלי פעילות היא לא תתרפא) 4. מה לדעתך מתאורי גרם להתפרצות? 5. ולסיכום:אם יש לך מה להוסיף להמליץ אשמח לשמוע. בתודה מראש עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יל"ד

הוספת תגובה

• לעופר

פרופ` אליעזר קליינמן
    19/11/2008

כאב פיזי ולחצים נפשיים בהחלט נוטים להעלות את לחץ הדם, לעיתים עד לערכים גבוהים מאוד כמו במקרה שלך. אני מציע לך להתעניין במכשיר יעיל שנקרא RESP@RATE וניתן להשיג אותו במסגרת הביטוחים המשלימים של קופות החולים בתשלום נמוך יחסית, לפי מיטב ידיעתי. מכשיר זה מאפשר תרגולי הרפיה יעילים באמצעות ריסון נשימות קצבי ונעים. שילוב בין זה לפעילות גופנית סדירה ותזונה מתאימה יכולה להיות נוסחה מנצחת במקרה שלך. גם אם תזדקק לטיפול תרופתי, קיימת תמיד אפשרות להורדת טיפול או לפחות להפחתה במינון עם שיפור המצב בעקבות הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

עופר
    19/11/2008

אז מבין שממליץ לא להתחיל טיפול טרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

עופר
    19/11/2008

תודה רבה על התשובה פרופ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו