מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- AMLשירה24/11/2008
אני בת 29 וסובלת מאנדומטריוזיס כבר 4 -5 שנים לערך , עפ"י הוראת גניקולוג מומחה אני מטופלת בגלולות למניעת היריון באופן רצוף , כלומר , כל 3 חודשים אני עושה הפסקה לקבלת המחזור וחוזר חלילה. בשנה וחצי האחרונות התחלתי לסבול מתכיפות רצינית בשתן , הגעתי למצב שבו אני מתעוררת 5-6 פעמים בלילה להטיל שתן וכל הזמן יוצאות לי רק טיפות בודדות של שתן ואני אני מרגישה שוב דחף להטלת שתן. בשלב מסויים מכיוון שהשתן לא יצא לי בקלות התחלתי להפעיל את שרירי הבטן .עשיתי בדיקות לתרבית שתן והן העלו חרס. ניגשתי לאורולוג וקיבלתי הפניה לבדיקה אוירודינמית שתצאותיה היו טובות למעט כך שעליי לעשות פיזיותרפיה לאגן ע"מ לחזק את השריר השולט באזור זה . יש לציין שהפיזיותרפיה עזרה בצורה מועטה ועדיין חשתי בדחף ובגירוי למתן שתן , כמבון שכאשר אני ניגשת כמעט לא יוצא כלום . לפני כשבועיים הייתי בבדיקה שיגרתית וגנילית אצל הגניקולוג שלי והוא העלה את האפשרות שיש מוקד של אנדו' (נודל) מעל השלפוחית והפנה אותי ל-US לשלפוחית השתן והכליות. חשוב לי לציין כי כאשר ביקרתי אצל אורולוג לפני כשנה וחצי הוא הפנה אותי גם לאותו US והתוצאות היו תקינות . אתמול קיבלתי את התוצאות של ה-US האחרון שעשיתי עפ"י הפניית הגניקולוג והופתעתי לגלות שצמחו לי שם"הפתעות" להלן הממצאים: כליות בגודל ומבנה תקינים . בכליה ימנית הודגםפ ממצא ציסטי תת קורטיקלי בקוטר 0.9 ס"מ בחלק העליון של הכליה הודגם מוקד אקוגני קורטיקלי בקוטר 0.5 ס"מ . חשד ל-AML בכליה ימנית? מהרגע שקראתי את זה ממש התחלתי לבכות מאחר וקראתי באינטרנט שמדובר בסוג של גידול . אני מודאגת ולא ישנה או אוכלת כבר יומיים . מה זה אומר הממצאים הללו (טרם הספקתי ללכת לרופא) , האם יתכן שזהו מוקד אנדומטריוזיס ולא AML? מה זה בכלל AML? האם יתכן וזה הגורם לכל הבעיות בשתן ?האם ניתן להסיר את הממצאים הללו ? וממה הם בכלל מגיעים ? הרי לפני שנה סה"כ הכל היה בסדר.. האם יתכן שזה קשור לשימוש בגלולות? האם יתכן שבעקבות זה אני אסבול מאי ספיקת כליות ? סליחה על אורך ההודעה וריבוי השאלות , אני פשוט מאוד לחוצה. לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AML
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008ANGIOMYOLIPOMA הינו גידול שפיר של הכליה. בקוטר של 0.5 ס"מ הוא קטן מאוד ואין הנחייה להוציאו. לגבי שאלתיך, היות ואנדומטרעוסיס גם יכולה להיתיישב בכליה, נמצא באבחנה מבדלת. האבחנה הסופית, להוציא את הממצא ולשלוח אותו לבדיקה פתולוגית, אבל כעת אין כל צורך או מקום לנתח אותך כאשר אין כל חשש כי מדובר בגידול ממאיר. כדאי להתיעץ שוב עם אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)