לחץ דם גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה
    אסנת
    30/11/2008

שלום רב אני כותבת בנוגע לאמא שלי בת 61, אישה בריאה בדרך כלל, שנתיים האחרונות יש לה לחץ דם גבוה, אך לוקחת מדי פעם אינלדקס, לפעמים יש לה 140 או 160 והדיאסטולי 100 כמו כן נוטלת כדורים נגד כולסטרול. השאלה שלי היא : בימינו נוטים היום לתת לאנשים מבוגרים עם בעיות לחץ דם וכולסטרול גם אספירין, עובדה שגם אבא שלי מקבל אותו, ולאמא לא נתנו. היא מאוד חוששת מאירוע מוחי, וכל מיני תרחישים אי אילו מסוכנים שלצערנו עלולים להגיע בגילאים כאלו, גם התזונה שלה לא משהו כך שיש על מה לחשוש... האם רצוי בגיל הזה לשקול אספירין או שמא זה מוקדם מדי? יש לנו בהסטוריה המשפחתית של אמא לחץ דם גבוה לכל האחים והאחיות וגם סרטן והיא נורא בפחד. אודה לכם מראש על תשובתכם והדרכתכם. אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לאסנת

פרופ` אליעזר קליינמן
    01/12/2008

יש מקום לשקול מתן אספירין אך זה לא הכרחי. ניתן לבצע כיום בדיקת דם שנקראת אגרגומטריה שיש בה כדי להעריך את מצב הקרישה והאם יש צורך באספירין וכמה. בדיקה כזו הינה מחוץ לסל הבריאות עדיין והיא יקרה למדי. ניתן לבצע אותה, כולל יעוץ כללי על מצב הסיכון, גם במכונינו.
    אני מציע בכל מקרה לאמא להתחיל ב- 2 קפסולות של אומגה 3 ליום מן הסוגים הטובים המכילים לפחות 600 מ"ג של 2 המרכיבים: EPA ו- DHA יחד. יש לזה אפקט הגנתי גם כמו אספירין במידה מסוימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו