מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם לא מאוזןגלית ש.04/12/2008
אני בת 38.9 עם עודף משקל רציני 99ק"ג לגובה 168 ס"מ (אך בחודשיים האחרונים אני בקבוצת תמיכה להרזייה). אובחנתי לראשונה במקרה כסובלת מלחץ דם כרוני בגיל 20 ומאז מטופלת בתרופות. 1 נורמיטן 50 בבוקר+טריטטס 5 מ"ג ובערב וזודיפ אחד+נורמיטן 50. הבעיה שלי היא שלעיתים אני מאוזנת אבל לרוב לא כל-כך. אני כעת מעוניינת להכנס להריון שני ולכן הפסיקה לי הרופאת נשים את הטרייטס בשלב ראשון כי אסור בהריון וכנראה שבהמשך נפסיק גם נורמיטן ונעבור לטרנדנט שמותר בהריון. גם בהריון ראשון הייתי H.R כי היה לי ל"ד+קצת סכרת הריונית. התחלתי מדידות על בסיס יומי על-מנת לראות שאין קפיצה בערכים עם הורדת הכדור והתוצאות לא משביעות רצון. מדידה ראשונה 137/83, מדידה שניה 138/99 עם דופק סדיר בשני המקרים של 78. שאלותי הן:1. מדוע למרות כל הטיפול הרפואי בכל פעם שאני מודדת לחץ דם אני מגלה שבעצם אני אף פעם לא מאוזנת ויציבה (יש לציין שאני נמנעת מלמדוד הרבה לחץ דם במהלך השנה ומנסה להתעלם מהבעיה כי דרך המחשבה שלי אומרת שככל ש"חופרים" יותר בבעיה ככה היא מתעצמת יותר, עדיף לשכוח וללכת כמה שפחות לרופאים ואז הכל מסתדר), אבל לא כך אצלי. 2. איך אוכל לאזן בכל זאת לחץ דם לפני הריון שני ובהמשך? יש לציין שאני עשיתי בעבר בירור רפואי די מקיף לכל הבדיקות והכל יצא תקין. 3. האם זה קשור לעודף משקל? או למתח נפשי וסטרס שאני נמצאת בו כל הזמן (ואין לי סיבה מיוחדת ל כך, פשוט אני טיפוס לחוץ וקצת עצבני) 4. האם יש תרופות אלטרנטיביות טובות? תודה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלית ש.
ד``ר ויקטור פרחויקי04/12/2008עודף השמקל ושינוי הטיפול התרופתי לא תורמים לאיזון לחץ הדם. יתכן ויהיה מקום לשינוים נוספים על מנת לאזן אותך, עם או בלי הריון.
ללא ספק תמיכה ועזרה בירידה במשקל מאוד יתרמו להורדת לחץ הדם.
פעילות גופנית מבוקרת מאוד יכולה לתרום לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)