החלפת תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת תרופה
    סיגל
    21/12/2008

אני מטופלת מזה שנה באנפרליל 5 מ"ג בעקבות ערכי לחץ דם שעלו ל- 140/90. אני בת 43 ובריאה. לאחרונה הערכים שוב עלו והחלו לי גרודים בצואר. רופא המשפחה המליץ לעבור לנורבסק 5 מ"ג. שאלותי: 1. עפ"י מה שקראתי תרופה זו פועלת על הלב - האם אין בכך סיכון? 2. האם במצב של לחץ דם מאוזן התרופה יכולה להוריד אותו עוד יותר או שהיא פועלת רק על מנת לאזן לחץ דם גבוה? תודה מראש על תשובתך, ס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה

הוספת תגובה

• לסיגל

פרופ` אליעזר קליינמן
    21/12/2008

נורווסק יכול בהחלט להתאים במקום אנלפריל. אין בתרופות אלה סיכון ללב אך ייתכנו תופעות לוואי כמו לכל תרופה ובמקרה כזה יש לדווח לרופא המטפל כדי לשקול המשך או החלפת הטיפול. אם לחץ הדם מאוזן כל תרופה נוספת תוריד אותו עוד יותר ועלולה להוציא מאיזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוסף

סיגל
    21/12/2008

תודה על תשובתך, כוונתי בשאלתי השנייה היתה: במידה ואעבור לנוברסק, מה קורה בימים בהם אני לא נמצאת במתח, האם יש סכנה שלחץ הדם שלי יהיה נמוך מדי? לגבי אנלדקס נאמר לי שהוא פועל רק כנגד גורמים שמופרשים בגוף שגורמים לעליית לחץ הדם וכאשר הם לא מופרשים הוא לא עושה דבר?!כך שאין סכנה של נפילת לחץ הדם. האם נובורסק פועל באופן דומה? שוב תודה, סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו