קפיצה בלחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפיצה בלחץ דם
    יוגב
    31/12/2008

לחץ הדם שלי בממוצע 146/76 דופק 50 היום מדדתי וקבלתי 190/85 דופק 40 אני בן 60 איני מבחין בשינוי סביבתי פרט לקור והמצב הלאומי... אני מטופל כנגד עודף כולסטרול האם עלי להבדק או להמתין להתפתחות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קפיצה בלחץ דם

הוספת תגובה

• הודעה של: יוגב

ד``ר ויקטור פרחויקי
    31/12/2008

עקרונית "מותר" שפה ושם תהיו תנודות בלחץ הדם. לא ציינת אם אתה מקבל טיפול נגד לחץ דם.
    לחץ דם סיסטולי של 146 הינו ערך גבוה. אם לחצי הדם נשארים מעל הנורמה, ללא ספק יש מקום להבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ודופק נמוך

יוגב
    05/01/2009

תודה על תשובתך. רופא המשפחה שלי רואה בלחץ הדם שלי כ"גבוה אך גבולי" ואינו ממליץ על תרופה מדובר בלחץ דם 147/76 דופק 50 . אני בן 60 ונוטל 20 גר' סימבקסון אני מרגיש בריא ובעל כושר טוב האם יש בדופק הנמוך סימן לבעיה בלב ? האם עלי לבצע בדיקות נוספות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוגב

פרופ` אליעזר קליינמן
    05/01/2009

כדאי לחזור על בדיקת לחץ דם מספר פעמים וגם ברציפות, בהפרשים של מס' דקות ובמצב רגוע. יש להניח שהמדידות תהינה נמוכות יותר , בעיקר הערך הסיסטולי הגבוה. בדר"כ דופק נמוך שנלווה לו לחץ דם בהפרשים גדולים יחסית בין הערך הנמוך לגבוה, אינם מהוים בעיה ויש להניח שאצלך הם בגדר התקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו