כדורים , מתח,ולחץ דם גבוה .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים , מתח,ולחץ דם גבוה .
    אלמוני
    08/01/2009

אני סובל מלחץ דם גבוה מזה מספר שנים ומטופל בכדורים להורדת לחץ דם שהרופא מחליף לי מדי בערך חצי שנה עד כה לא הגעתי למצב שבעזרת הכדורים אני מאוזן באופן יומיומי לערכים נורמליים כמו 120/80 בדרך כלל ערכי לחץ הדם שלי נעים בין 138/94 ולפעמים 155/112 לדוגמא .אני מודד לחץ דם בבית כמעט באופן שוטף לפחות פעמיים בשבוע . אני בן 41 כיום הכדורים שהשתמשתי עד כה נורמיטן 25+50 מ"ג נורבוסק . דיזוטאיזיד .ועוד כדור או שניים שאני לא זוכר בדיוק את שמותיהם , אבל שום דבר לא הביא אותי למצב מאוזן ממש כאמור לעיל . ביקשתי מהרופא שיתן למשל כדור כמו "דיאובן " שהמליצו לי עליו אך הוא טען שהכדורים הישנים טובים יותר . יתכן ואני אומר זאת בהסתייגות ומבלי לפגוע ,אולי בעקבות אינטרס של קופות החולים ושיקולים כלכליים הם מעדיפים לתת תרופה זו הוא אחרת . השאלות העיקריות שלי היא . 1.מדוע אני לא מצליח להגיע לערכים נורמליים אם אני כבר מטופל בכדורים להורדת לחץ דם 2.אני עובד כשוטר וישנם המון לחצים רצופים בתפקידי שאני מרגיש אותם בערכי לחץ הדם שלי כאשר אני חוזר הביתה אז השאלה האם לחץ בעבודה משפיע על ערכי לחץ הדם שלי ואם כן באיזו מידה . מצפה לתשובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורים , מתח,ולחץ דם גבוה .

הוספת תגובה

• המשך

אלמוני
    08/01/2009

אני חייב להוסיף נתונים שפיספסתי ויכולים להועיל בקבלת התשובה ממך . כדורים נוספים שקיבלתי הם אנדלקס וטריטס שגם לא עזרו . 2. הורי סבלו מיתר לחץ דם כך שברור לי הקשר הגנטי . 3. אבסורד הוא שלפני כשבע שמונה שנים לערך הפסקתי לעשן לציין כי עד אז לא סבלתי מיתר ל"ד והייתי תחת בדיקות סדירות עקב תפקידי וערכי היו תקינים לחלוטין 120/80 ואחרי שהפסקתי לעשן תקופה קצרה מאוד נבדקתי ונמצא יתר ל"ד שממנו אני סובל עד כה להוסיף שמשקלי בערך 100 קילו וגובהי 183 אך שהתחלתי עם נושא לחץ הדם שקלתי משקל נורמלי של 85-80 שמתאים למבנה שלי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלמוני

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/01/2009

הרקע שלך מאשש את ההנחה שלחץ הדם שלך אמיתי ולא רק כרוך בלחצים נפשיים. על כל פנים, שימוש במכשיר שהמלצתי יכול רק להועיל באיזונו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלמוני

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/01/2009

אין ספק שלחצים חוזרים בעבודה עלולים הן לגרום לעלית לחץ דם והן להפריע באיזונו.
    ישנה אפשרות להשתמש במכשיר הרפית לחצים המתאים מאוד לסיוע באיזון לחצי דם כפי שאתה מתאר. מכשיר כזה הוא, למשל, הנקרא RESP@RATE שניתן לרוכשו במסגרת הביטוחים המשלימים והוא נוח לשימוש פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור קליינמן

אלמוני
    11/01/2009

תודה על ההסבר .קצר וממצא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו