לחץ דם גבוה בתינוקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה בתינוקות
    אורנית ביטון
    08/01/2009

יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים. לפני מס' ימים החלה טיפול באנלציות עם ונטולין, בודיקורט ומי מלח. מכיוון שהחום לא ירד, לקחתי אותה לרופא שוב שעשה לה בדיקת חמצן בדם ומכיוון שהתוצאה יצאה נמוכה, הפנה אותנו לחדר מיון. במיון עשו לה את הבדיקות השיגרתיות בקבלת החולים ואחת הבדיקות הייתה לחץ דם שהתוצאה שלה הייתה גבוהה (134/85). במהלך הערב במיון עברה מס' בדיקות וכן החלה לקבל אנטיביוטיקה מוקסיפן עקב דלקת ריאות ואוזניים. שוחררנו עם הפנייה לרופא המשפחה. היום (יומיים אחרי השחרור מהמיון) הייתי עם בתי אצל רופא המשפחה וביקשתי ממנו לבדוק לה שוב את לחץ הדם שיצא שוב גבוהה (126/84), קיבלתי ממנו הפנייה לנפרולוג . רציתי לשאול מהם הסיכונים בלחץ דם גבוה אצל תינוקות וממה נגרם לחץ דם גבוה בתינוקות ובאיזה מהירות צריך לטפל בכך לפני שיהיה נזק חמור ( אני שואלת מכיון שהתור לנפרולוג הוא בעוד חודש)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה בתינוקות

הוספת תגובה

• לאורנית

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/01/2009

לחץ דם גבוה בתינוקות מחייב בדיקת קרדיולוג ילדים לשלילת היצרות מולדת באבי-העורקים (קוארקטציה). יחד עם זאת ישנה אפשרות של עלית לחץ דם כפי שאת מתארת כתגובה לטיפול בונטולין. לכן רצוי לחזור על המדידות בשהתינוקת רגועה וללא טיפול כנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו