טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום,
רציתי לדעת אם תוכל לתת לי עצות מה ניתן לעשות.
חבר שלי בן 23 סובל כל הזמן מלחץ דם גבוה ודופק מהיר (יש לציין שאמא שלו סובלת מזה גם מאוד כל הזמן) זה מפריע לו מאוד בחילות, מעיק, סחרחורות כאבי ראש, בקיצור מרגיש ממש לא טוב וכו'. מה ניתן לעשות? איך אפשר למנוע זאת? או לפחות להפחית את המצב?? זה משפיע עליו מאוד לרעה גם בעבודה הוא חזר היום הביתה כי לא היה מסוגל לעבוד היה לו דופק ממש מהיר והרגיש ממש לא טוב, מה ניתן לעשות?? מחכה לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לחץ דם גבוה בגיל צעיר יכול לנבוע מסיבה משנית כמו מחלת רקע אחרת - מחלה כליתית, למשל, או אף גידול המפריש חומרים המעלים את לחץ הדם דוגמת אדרנלין וחומרים דומים. אני מציע שהחבר יבקש הפניה מרופא המשפחה למכון ליתר לחץ דם לבירור הענין. עדיין יש לציין כי גם מתח בחיים או בעבודה יכולים אף הם לגרום לעלית לחץ דם משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר