האם עלי להיבדק אצל נפרולוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם עלי להיבדק אצל נפרולוג?
    תמר
    26/01/2009

שלום ד"ר פרחויקי, שמי תמר ואני אישה בת 44. מזה כמה שנים שבבדיקות שתן נמצא אצלי דם בשתן (המטוריה מיקרוסקופית). ביצעתי את כל הבדיקות המקובלות (ציסטוסקופיה, ציטולוגיה, בדיקות שתן לתרבית, אולטרא סאונד לכליות, סי-טי של מערכת השתן והכליות, כל הבדיקות הרגילות: urea, creatinine, - הכול תקין! (למעט כולסטרול מעט גבוה 210 – כשערכי הנורמה הם 100-200) ולחץ הדם שלי שהוא קצת גבוה בסביבות ה- 138/85. (משקל הגוף מעט גבוה, אך אינני שמנה. עובדת בעבודה הדורשת שעות מרובות של ישיבה והכושר הגופני שלי ירוד). יש במשפחתי (הקרובה - הורים ואחי) בעיות לב (כולם עברו ניתוחי מעקפים). אחותי אובחנה בילדותה כחולת תליסמיה מינור. התסמין היחיד שאני חשה הוא צריבה בשתן (מדי פעם). אורולוג ורופאת הנשים שלי (בדיקת פאפ ואולטראסאונד וגינלי תקינים) לא מצאו אף ממצא פתולוגי. רופא המשפחה מתלבט אם לשלוח אותי לבדיקה אצל נפרולוג. מה דעתך? תודה רבה מראש על הזמן שאתה מקדיש לי ולכל מי שפונה לפורום (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: תמר

ד``ר ויקטור פרחויקי
    26/01/2009

לתמר שלום,

ממצא של המטוריה מיקרוסקופחת הינה די שכיחה. ע"פ הסיפור שאת מתארת, אין הרבה ממצאים אחרים המעידים על מחלה כליתית שמתקדמת.
    על מנת לעשות אינטרגרציה כן כדאי לך להיבדק ע"י נפרולוג.
    לחץ הדם שאת מתארת נמצא מעל הנורמה הרצויה.
    הייתי משלים את הבירור עם איסוף שתן 24 שעות לחלבון כמותי- מחקרואלבומינוריה ן- CREATININE CLEARANCE.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה לך ד"ר פרחויקי!

תמר
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו