שילוב תרופות לאיזון לחץ דם גבוה וכא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תרופות לאיזון לחץ דם גבוה וכא
    רונן
    03/02/2009

בוקר טוב, אימי בת 80 וסובלת מלחץ דם גבוה 170/100 וברקע סובלת מגלוקומה בעיניים (מטופלת בטיפות להורדת לחץ תוך עיני מזה שנים) וגם חולת סרטן שד מתקדם - גרורתי (מטופלת במשככים MCR וטיפול הורמונלי ארימידקס) פסוריאזיס קשה (סידן ואקטונל) וסובלת בעיות גב רגליים ונפיחויות מזה זמן רב. אימי הייתה לוקחת ניפידיפין מזה שנים כל פעם שהיה לה לחץ בלב - אבל לא באופן קבוע ! ניסינו שהיא תיקח באופן קבוע ניפידיפין אבל זה רק החמיר את בעיות העיניים שלה. במשך שנה היא היתה לוקחת וואזודיפ ולעיתים רחוקות גם ניפידיפין והייתה מאוזנת פחות או יותר. מזה חודשיים שלושה הלחץ דם שלה עלה מאוד 160/100 ממוצע ונמדדו גם 200/120 ! ניסינו לאזן את הלחץ דם עם הוואזודיפ בשילוב תרופות ממשפחות שונות כמו אנלדקס, ועוד שתי תרופות שאינני זוכר כרגע את שמן - הבעיה שאימי הגיבה לא טוב לתרופות הללו התלוננה על סחרחורות עירבול בעיניים וכאבי ראש חזקים. מזה כשבועיים היא מקבלת וואזודיפ בבוקר כמוסת Q10 בצהריים ואלמודיפין בלילה וזה מאזן קצת את הלחץ דם אבל בשבועיים הללו מספר פעמים היא סבלה מלחץ בחזה ולקחה גם ניפידיפין. העיה היא שכל התרופות הללו מוגדרות כמעכבי סידן ואני מפחד שהטיפול לא מתאים ויגרום לבעיות בלתי הפיכות בעיקר בלב (לכן החלטתי לתת לה Q10) - אימי עדיין מתלוננת על כאבי ראש חזקים בחלק העליון של הראש - אשמח לקבל המלצה לטיפול נכון יותר... בתודה מראש, הבן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרונן

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/02/2009

צר לי, אך בעיותיה של אמך מורכבות מדי מכדי שאוכל לתת לך/לה עצות דרך האינטרנט. יש כאן צורך בבירור יסודי ובבדיקות מתאימות לצורך התווית טיפול אופטימלי ככל שניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לשאלה

רונן
    05/02/2009

לד"ר שלום, אני מבין שהמצב מורכב ונתתי את כל הפרטים כרקע בלבד. השאלה המהותית שלי האם במצב של אימי נטילת 2 כדורים בולמי סידן באופן קבוע וכדור ניפידיפין באופן לא קבוע זה טיפול נכון מבחינה רפואית או שלא מומלץ לתת מספר כדורים מאותה המשפחה וצריך למצוא כדור ממשפחה אחרת שלא יהיו לו תופעות לוואי על שאר הבעיות שהיא סובלת מהן. ואם יש לך המלצה (ד.א. אחד התרופות שניסינו היתה נורמלול). אשמח אם תוכל להתייחס לבעיית לחץ הדם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו