שאלה-יתר לחץ דם..דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה-יתר לחץ דם..דחוף
    נטע
    17/03/2009

שלום אני בן 53 סובל מיתר לחץ דם ,בעברי 2 אירועים מוחיים בין התרופות אותם אני נוטל יש את האטקאנד..(פלויקס, וזודיפ, קסטראל....וליפיטור) לאחרונה עשיתי בדיקת דם שהצביעה על ערכי אשלגן -5.6, Na-146 ,urea-49 אני מודאג מאד והיתי רוצה לדעת האם קיים קשר בין התרופות לתשובות האלקטרוליטים?תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-יתר לחץ דם..דחוף

הוספת תגובה

• לאמיר

פרופ` אליעזר קליינמן
    17/03/2009

לא נראה שקיים קשר. יתכן שרמת האשלגן הגבוהה יחסית נובעת מלקיחת דם לא עדינה. כדאי לחזור על בדיקת הדם לפני הסקת מסקנות אחרות. מדוע אינך לוקח אספירין אם עברת ארועים מוחיים? האם אינך לוקח חומר משתן כמו אלדוספירון או קלוריל שיכולים לגרום לעלית אלקטרוליטים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

נטע
    18/03/2009

איני לוקח משתנים משמרי אשלגן מהסוגים שהוזכרו.....ולגבי אספירין איני נוטל, אני נוטל פלויקס האם הפלויקס יתכן קשור להיפרקלמיה? יש לציין דוקטור שזו בדיקה שנייה שהקליום 5.5 תודה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לך על התייחסותך

נטע
    18/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

פרופ` אליעזר קליינמן
    18/03/2009

עליך לבקש הפניה לנפרולוג המומחה ליתר לחץ דם כדי שיכנס לעומק הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו